Cecile Rapol wordt straks gehuldigd met de Lifetime Achievement Award.
Volledig scherm
PREMIUM
Cecile Rapol wordt straks gehuldigd met de Lifetime Achievement Award. © Archief Joke Couvreur

Minstens digitale uitreiking 24ste Roeselare Awards: Dit zijn de genomineerden

RoeselareHalfweg mei hakt het Awardscomité knopen door over hoe de 24e uitreiking van de Roeselare Awards er uit zullen zien. Nu al is duidelijk dat het minstens een digitaal event wordt, en dit voor het eerst vanop TRAX. Als de maatregelen het toelaten kan het evenement probleemloos opgeschaald worden. De namen van de genomineerden zijn wel al grotendeels bekend en corona vormt duidelijk een rode draad bij die kanshebbers. Wie straks mogelijk in de prijzen valt, ontdek je hier.

 1. Beweging.net organiseert Rerum Novarum-fietstocht
  Ardooie

  Beweging.net organi­seert Rerum Novarum-fietstocht

  Beweging.net Ardooie, die dit jaar z’n 100ste verjaardag viert, organiseert ter gelegenheid van Rerum Novarum op 13 mei een fietstocht van ongeveer 30 kilometer langs rustige wegen. De tocht loopt over Ardooie, Koolskamp en De Tassche. Onderweg kom je verschillende infoborden tegen die iets meer vertellen over Beweging.net en de Ardooise zusterorganisaties. Voor wie 30 kilometer te ver is, kan de tocht ook ingekort worden. Je kan via een verbindingsweg de route halfweg verlaten en terugkeren naar de startplek, of halverwege inpikken op de lange route. De route is volledig uitgepijld, maar via een QR-code bij de start kun je ook een routebeschrijving of de gps bestanden downloaden. Je kan gratis deelnemen aan de fietstocht van 13 mei tot en met 23 mei. Die start op de parking van ’t Hofland.
 2. Tom Raes over de tijd van toen: “Wat in Zulte Waregem mogelijk was, kon blijkbaar niet bij SV Roeselare: zonde”
  VOETBAL TRADITIECLUBS

  Tom Raes over de tijd van toen: “Wat in Zulte Waregem mogelijk was, kon blijkbaar niet bij SV Roeselare: zonde”

  De jeugd van SV Roeselare heeft het faillissement van de club overleefd en door een samenwerking met eersteprovincialer VK Dadizele kunnen de youngsters verder hun voetbalhart ophalen in het nieuwe SK Roeselare-Daisel. De jeugdwerking van SV Roeselare kan al decennia fier zijn op het geleverde werk. De nu 33-jarige Tom Raes, nog altijd actief bij eerstenationaler FC Mandel United, is daar een sprekend voorbeeld van.
 1. Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”
  Play

  Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”

 2. Vrachtwagen breekt doormidden na treinbotsing
  Play

  Vrachtwa­gen breekt doormidden na treinbot­sing