Burgemeester Kris Declercq en minister Benjamin Dalle zorgden zelfs voor een sessie ochtendgymnastiek
Volledig scherm
Burgemeester Kris Declercq en minister Benjamin Dalle zorgden zelfs voor een sessie ochtendgymnastiek © Maxime Petit

Minister Dalle en burgemeester Declercq doen Roeselaarse jeugdbewegingen dansen: “Jullie zijn de grootste familie van Vlaanderen”

RoeselareStevig feestje vrijdagmorgen op het Polenplein in Roeselare ter ere van de Dag van de Jeugdbeweging. Minister van Jeugd Benjamin Dalle (CD&V) en burgemeester Kris Declercq (CD&V) doken samen achter de draaitafel en hadden de jongelui snel op hun hand.

 1. Vietnamese verstekeling in vrachtwagen wou wég uit Verenigd Koninkrijk en belandt op bedrijventerrein in Roeselare: “Toch niet voor iedereen land van melk en honing.”
  Roeselare

  Vietnamese versteke­ling in vrachtwa­gen wou wég uit Verenigd Koninkrijk en belandt op bedrijven­ter­rein in Roeselare: “Toch niet voor iedereen land van melk en honing.”

  In tegenstelling tot honderden lotgenoten wou een 19-jarige Vietnamese transmigrant wég uit het Verenigd Koninkrijk en naar het Europese vasteland terugkeren. Aan zijn overtocht kwam donderdagnamiddag een einde op een bedrijventerrein in Roeselare, toen hij door de Tsjechische trucker in zijn laadruimte ontdekt werd.
 2. Hondje raakte verlamd door vuurwerk op oudejaar: “Dankzij haar rolstoeltje leeft Azzara weer helemaal op”
  PREMIUM
  Izegem

  Hondje raakte verlamd door vuurwerk op oudejaar: “Dankzij haar rolstoel­tje leeft Azzara weer helemaal op”

  De eindejaarsfeesten zijn voor Heidi Vanzieleghem uit Izegem en haar trouwe viervoeter Azzara uitgedraaid op een nachtmerrie. Azzara liep op kerstavond al een hernia op door voetzoekers. Ze herstelde vlot, maar door het vuurwerk op oudejaarsavond raakte het hondje letterlijk verlamd van de schrik. Met een rolstoeltje en dagelijkse massages probeert Heidi Azzara toch nog de levenskwaliteit te geven die haar huisdier verdient. “De vele euro’s die de lucht ingeknald worden, zouden beter gedoneerd worden aan de slachtoffers van vuurwerk en asielen”, vindt Heidi.
 1. RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesverhaal dat u dit jaar op tv zal zien”
  TV

  RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesver­haal dat u dit jaar op tv zal zien”

  Wanneer een serie uit de koker van Tim Van Aelst komt, zijn onze verwachtingen hooggespannen. Met ‘Studio Tarara’ heeft de Shelter-topman namelijk één van de beste Vlaamse reeksen van het voorbije decennium op z'n naam staan. Z’n nieuwste worp, momenteel te zien op Streamz, draait rond de niet voor de hand liggende romance tussen de erg linkse Billie en de vrij rechtse Benjamin. De liefde is groot, maar de tegenstellingen nog groter. Kan Van Aelst met die interessante premisse ook een originele serie uit z’n hoed toveren? Bram De Brabander zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.