Henk Deleu
Volledig scherm
© Henk Deleu

Minder dan 100 coronapatiënten opgenomen in AZ Delta

 1. Eline en Zara bouwen bel-etage uit jaren ’60 om tot warm familienest: “Werken zijn zowel online als op tv te volgen”
  PREMIUM

  Eline en Zara bouwen bel-etage uit jaren ’60 om tot warm familie­nest: “Werken zijn zowel online als op tv te volgen”

  Liefst 1,2 miljoen interieurfanaten volgden vorig jaar de verbouwingswerken aan het eerste Sundae Huis in Roeselare. Daarbij vormde Eline Rousseau een Art Deco-woning om tot een gezellige gezinswoning. Deze keer gaat Eline een pand in Kortrijk renoveren. “Samen met onze partners toveren we een bel-etage om tot een moderne woning met een vleugje sixties”, zegt Eline, die hier haar plannen uit de doeken doet.
  Roeselare
 2. Net voor de sloop: streetartiesten turnen leegstaande Spar om tot kunstzinnige vrijhaven
  PREMIUM

  Net voor de sloop: streetar­ties­ten turnen leegstaan­de Spar om tot kunstzinni­ge vrijhaven

  De leegstaande Spar langs de Motestraat in Ardooie fungeert, in afwachting van de sloop van het gebouw, tijdelijk als kunstzinnige vrijhaven. Streetartieste Jolly -jonk.- Ellegeest (32) kreeg hiervoor toestemming van de eigenaar . Samen met de Brugse Anna -PegasuS- Perneel en enkele gastartiesten viert ze er haar creativiteit bot. “Dit is voor ons zo’n unieke kans”, zegt jonk. die samen met haar kompanen op 2 april de deuren van de vroegere supermarkt openzet voor het brede publiek. Wij mochten in primeur al even binnenpiepen.
  Ardooie
 1. Van een shoppingcampagne tot trouwe handelaars belonen: zo wil Roeselare haar winkelstraten aantrekkelijk houden
  PREMIUM

  Van een shopping­cam­pag­ne tot trouwe handelaars belonen: zo wil Roeselare haar winkelstra­ten aantrekke­lijk houden

  Roeselare profileert zich al jaren als dé shoppingstad van West-Vlaanderen en wil die naam blijven waarmaken. “Het zijn uitdagende tijden voor de retail, dus mag het stadsbestuur niet op haar lauweren rusten”, zegt Emma Minderhout, projectleider economie bij de stad. De winkelleegstand in het centrum is het voorbije jaar al gedaald van 11,7 naar 10,5 procent. De stad neemt nu een reeks nieuwe maatregelen om de leegstand nog verder weg te werken en nieuwe winkels en horeca aan te trekken.
  Roeselare
 2. Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen
  Gouden Formule 1
  5

  Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen

  Max Verstappen strandde in de GP van Saudi-Arabië na een knappe inhaalrace op de tweede plaats. Enkel ploegmaat Sergio Pérez bleef uit zijn greep. Had jij dit voorspeld? Ga dan nu aan de slag voor de volgende GP in Australië en de rest van het seizoen: met de Gouden Formule 1 kan jij immers het beste raceteam samenstellen en zo kans maken op de hoofdprijs van maar liefst 4.000 euro.