Michel Remaut is op zoek naar een overnemer voorzijn filmmuseum. Hier poseert hij bij de manuele projector waar z'n hele verhaalmee begon toen hij amper 7 jaar was.
Volledig scherm
PREMIUM
Michel Remaut is op zoek naar een overnemer voorzijn filmmuseum. Hier poseert hij bij de manuele projector waar z'n hele verhaalmee begon toen hij amper 7 jaar was. © Maxime Petit

Michel (80) zoekt overnemer voor zijn filmmuseum: “Al interesse vanuit Amerika”

Roeselare17 jaar nadat Michel Remaut voor het eerst de deuren van zijn filmmuseum opende, gaat de Roeselarenaar op zoek naar een overnemer. 80 worden was voor hem het sein om op zoek te gaan naar een toekomst voor zijn unieke collectie die bestaat uit meer dan 2.400 items en waarvan het oudste dateert van rond 1850.

 1. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.
 2. Leer alles over voedselbossen in De Zilverlink
  Roeselare

  Leer alles over voedselbos­sen in De Zilverlink

  Vzw Leefmilieu Roeselare wil voedselbossen in de kijker zetten en organiseert daarom samen met Natuurpunt Mandelstreke, vzw TuinHier Roeselare en vzw Meer Bomen in Roeselare op 19 oktober een infoavond. Hiervoor nodigen ze voedselbospromotor Louis De Jaeger uit, die zijn film ‘Foodforest – The documentary’ komt voorstellen. Deze brengt het verhaal van pioniers in ons land en geeft een beeld van hoe een voedselbos eruit ziet en hoe het werkt. De infoavond wordt georganiseerd in De Zilverlink op de Meensesteenweg 412 en iedereen is welkom vanaf 18.30 uur. Deelnemen kost vijf euro, inclusief consumptiebon.