Bart Vandeportaele, Iris Goessend, Matthijs Quaars, Steven Sanders en Dave De Loco van Spoil Engine vertrekken vandaag naar China.
Volledig scherm
Bart Vandeportaele, Iris Goessend, Matthijs Quaars, Steven Sanders en Dave De Loco van Spoil Engine vertrekken vandaag naar China. © RV

Metalband Spoil Engine verovert China

ROESELAREMetalband Spoil Engine trekt vandaag met het vliegtuig naar China voor een tour van acht shows. Het hoogtepunt wordt het MIDI festival op 21 april, waar ze als enige Europese band spelen.

  1. Kunstexpo vult leegstaande vitrines
    Roeselare

    Kunstexpo vult leegstaan­de vitrines

    Nog tot en met zondag 3 oktober kan je genieten van ‘Kunst in de vitrine’, een project van stad Roeselare samen met Rauwkost vzw. De doelstelling van ‘Kunst in de vitrine’ is tweeledig: enerzijds de vitrines van leegstaande panden uit het kernwinkelgebied te voorzien van een tijdelijke invulling en anderzijds Roeselaarse kunstenaars toongelegenheid geven in het centrum van de stad op een laagdrempelige manier. “Dit project betekent een win-win situatie zowel voor de pandeigenaar, de kunstenaar en de shopper in Roeselare die tijdens het winkelen hedendaagse kunst kan beleven op een eenvoudige en leuke manier”, aldus burgemeester Kris Declercq (CD&V). Aan de eerste editie nemen 8 ondernemers en 15 kunstenaars deel. Curator Soetkin Dewulf van Rauwkost vzw zorgt voor een mix van schilderijen, fotografie, tekenkunst, animatie, illustratie en mixed media. Je kan wandelen en bewonderen van Manestraat via de Ooststraat tot en met het station. Meer via https://www.vzwrauwkost.com/kunst-in-de-vitrine.