De doodsbedreigingen aan het adres van de acht politiemensen, zoals ze op de openbare Facebookpagina staan.
Volledig scherm
PREMIUM
De doodsbedreigingen aan het adres van de acht politiemensen, zoals ze op de openbare Facebookpagina staan. © RV

Met de dood bedreigd en te kijk gezet: namen van acht politiemensen die aanwezig waren bij uithuiszetting Lamine Bangoura op sociale media

Op een publieke pagina op sociale media zijn afgelopen weekend de namen bekendgemaakt van de acht politiemensen die erbij waren toen Lamine Bangoura (27) stierf tijdens zijn uithuiszetting in Roeselare. De acht worden ook met de dood bedreigd. Er is proces-verbaal opgemaakt, het parket zal een onderzoek voeren.

 1. Wat met vroegere thuishavens De Graancirkel en Sint-Vincentius?
  Roeselare/Beveren

  Wat met vroegere thuisha­vens De Graancir­kel en Sint-Vincentius?

  Nu vzw De Graancirkel en Sint-Vincentius Beveren-Roeselare voortaan samen door het leven gaan als vzw De Sociale Kruidenier RSL onderdak vonden in RSL op Postrijst de vraag wat er zal gebeuren met de locaties waar beide acties waren. Vzw De Graancirkel was jarenlang thuis op site Noord langs de D. Merghaertstraat waar tot voor kort ook De Kringwinkel te vinden was. “Site Noord staat, op wat tafels en stoelen na, leeg”, weet Bart Wenes, schepen van OCMW-beleid en het Welzijnshuis Bart Wenes (CD&V). “Maar we hebben een contractje gesloten met de Kringwinkel dat zij de site tijdelijk nog even kunnen gebruiken. Dit tot na de zomer. Vervolgens zal de site aan de markt worden aangeboden. Wat de precieze toekomstige invulling wordt is nog onduidelijk. Enkel wonen? Of wonen in combinatie met groen?” Sint-Vincentius Beveren-Roeselare was daarentegen te vinden in de kapel op de Beverse Kapelhoek. “Die plek blijft in gebruik”, weet Katrien Castelyn, coördinator van vzw De Sociale Kruidenier RSL. “Sint-Vincentius bedeelt ook kledij en poetsproducten en dat blijft ook in de toekomst van daaruit gebeuren. De ruimte die er vrijgekomen is door de verhuis van de voedselbedeling wordt ingepalmd door vzw De Sociale Kruidenier RSL die nog wat extra opslagruimte kan gebruiken.”
 1. Acht maanden na opening kan Valentino klanten ontvangen bij Sole e Mare: “ Eindelijk kan ik m’n nieuwe zaak echt delen”
  PREMIUM
  Roeselare

  Acht maanden na opening kan Valentino klanten ontvangen bij Sole e Mare: “ Eindelijk kan ik m’n nieuwe zaak echt delen”

  Tijdens de eerste verplichte horecasluiting zette Valentino Cimmino (25) z’n handtekening onder het contract voor het pand aan de Grote Markt 6 en tien dagen voor de tweede sluiting verhuisde hij z’n Italiaans restaurant en pizzeria Sole e Mare van de Patersstraat naar die nieuwe stek. Corona deed hem nooit twijfelen om verder te timmeren aan z’n grote droom, maar toch is Valentino dolblij dat de horeca sinds woensdag weer klanten binnen mag ontvangen. “Het was een frustrerende periode maar dankzij de takeaway en delivery hebben wij toch heel goed gewerkt”, aldus een ambitieuze Valentino.
 2. TAC Rally geannuleerd: “Rallyfans moeten zich onthouden van uitspraken die toekomst wedstrijd in gevaar kan brengen”
  RALLY

  TAC Rally geannu­leerd: “Rallyfans moeten zich onthouden van uitspraken die toekomst wedstrijd in gevaar kan brengen”

  Het Belgian Rally Championship zal op zaterdag 26 juni definitief van start gaan in Vresse-sur-Semois met de eerste editie van de South Belgian Rally. Organisator DG Sport kreeg, met steun van RACB Sport, de goedkeuring van de autoriteiten om de rally te organiseren volgens het geldende protocol. Echter de wedstrijd in Tielt, de bekende TAC Rally, voorzien als tweede manche van het Belgische kampioenschap, verdween dan weer van de kalender.