De meiboom kreeg een plekje bovenop de vroegere Hanekop.
Volledig scherm
PREMIUM
De meiboom kreeg een plekje bovenop de vroegere Hanekop. © CDR

Meiboom gezet op 60 meter hoogte: Silocomplex Hanekop wordt tweede leven ingeblazen

5,5 jaar nadat de bedrijven Maselis, Versele-Laga en Debaillie leegstaande gebouwen van Hanekop aan de Roeselaarse Kop van de Vaart kochten, werd maandag de meiboom op het gerenoveerde silocomplex, één van de hoogste gebouwen de stad, gezet. ”In plaats van de site integraal te slopen, koos de bouwheer ervoor om de bestaande gebouwen deels te renoveren en hun oude rol terug te geven. Een voorbeeld van de circulaire gedachte”, aldus Francis Verstraete, zaakvoerder van Verstraete.team, die ons een blik gunde op de werf.

 1. Armoedevereniging t’Hope viert 25e verjaardag met verhuisplannen: “Steeds groeiende groep vraagt om grotere infrastructuur”
  PREMIUM

  Armoedever­e­ni­ging t’Hope viert 25e verjaardag met verhuis­plan­nen: “Steeds groeiende groep vraagt om grotere infrastruc­tuur”

  De Roeselaarse armoedevereniging t’Hope is 25 jaar actief en heeft bovendien verhuisplannen. Ze willen hun te klein geworden huisje langs de Gitsestraat graag inruilen voor een ruimer pand langs de Désiré Merghaertstraat waar ze dit jaar met de nodige verbouwingen starten. Naar aanleiding van hun jubileum pakt ‘t Hope op 16 juni uit met een gratis feestavond in CC De Spil. “Maar wie wil mag ons natuurlijk een verjaardagscadeautje schenken om onze werking en bouwplannen te ondersteunen”, aldus Steven Decuypere.
  Roeselare
 2. Acrobate Camille (26) toert met Cirque du Soleil de wereld rond: “Ja, ik mis mijn familie en zie vrienden kindjes krijgen... Maar ik leef mijn droom”
  PREMIUM

  Acrobate Camille (26) toert met Cirque du Soleil de wereld rond: “Ja, ik mis mijn familie en zie vrienden kindjes krijgen... Maar ik leef mijn droom”

  Geen reis rond de wereld in 80 dagen, maar wél in 80 steden. De West-Vlaamse Camille Van Betsbrugge (26) ruilde turnen op topniveau in voor een avontuurlijke carrière als acrobate bij het wereldberoemde Cirque du Soleil. Begin dit jaar was ze even in ons land, ondertussen wachten nieuwe horizonten zoals Australië en Nieuw-Zeeland. Een boeiende babbel over presteren aan de top, haar bijberoep als diëtiste, en liefde op lange afstand. “We kennen beiden de opofferingen, maar we hebben het er voor over.”
  Dentergem