Het team achter Plant & Paal biedt je de kans om nog meer planten in huis te halen
Volledig scherm
Het team achter Plant & Paal biedt je de kans om nog meer planten in huis te halen © RV

Meer planten in huis dankzij de verticale tuin van Vives-studenten

RoeselareOnder de noemer Plant & Paal ontwikkelden zes studenten agro- en biotechnologie van hogeschool Vives campus Roeselare een verticale tuin waardoor je op een minimale oppervlakte meer planten kunt zetten.

 1. RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursector de mensheid. En nee, het werd niet geregisseerd door Stany Crets”
  TV

  RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursec­tor de mensheid. En nee, het werd niet geregis­seerd door Stany Crets”

  Een gemuteerde griep die 99% van de bevolking uitroeit. We gokken dat u nog liever uw gebruikt mondmasker opeet, dan dat u zo een reeks moet uitzitten. Toch is ‘Station Eleven’ geen doorsnee apocalyptische nachtmerrie, waar budget noch doembeelden worden gespaard om u van uw laatste restje hoop te stropen. Of dat ook genoeg is om uw negatieve ervaringen aan de kant te schuiven en u aan deze HBO Max-reeks op Streamz over te geven? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 2. AZ Delta helpt kinderen al spelend onder narcose te gaan via app Delta Valley: “Kinderen en ouders reageren enthousiast en ook de anesthesie verloopt vlotter”
  Roeselare/Torhout/Menen/Kortrijk

  AZ Delta helpt kinderen al spelend onder narcose te gaan via app Delta Valley: “Kinderen en ouders reageren enthousi­ast en ook de anesthesie verloopt vlotter”

  Kinderen kunnen in AZ Delta vanaf nu al spelend onder narcose gaan voor een operatie. Dit dankzij Delta Valley, een app specifiek ontwikkeld om de angst bij kinderen voor hun operatie of onderzoek onder narcose te verminderen. Het spel werd gemaakt door studenten van de afdeling Digital Art and Entertainment van de Howest in samenwerking met AZ Delta en neemt kinderen mee in een fantasiewereld waar ze al blazend een boze tovenaar verdrijven. “Wie blaast, moet meteen daarna opnieuw inademen. Het is die reflex die ervoor zorgt dat kinderen sneller het ‘slaapgas’ opnemen om onder anesthesie te gaan”, aldus anesthesieverpleegkundige Niels Bogaerts, bezieler van Delta Valley.
 1. N-VA pleit voor peukentegels aan horecazaken maar vangt bot
  Roeselare

  N-VA pleit voor peukente­gels aan horecaza­ken maar vangt bot

  N-VA is vragende partij om asbaktegels gratis ter beschikking van de Roeselaarse horeca te stellen. Die zouden volgens de oppositiepartij ook gratis door de stad geplaatst moeten worden op het openbaar domein, terwijl de horecauitbaters instaan voor het ledigen ervan. De meerderheid is geen fan. “Peukentegels sluiten te veel aan bij de wegwerpgewoonte van rokers. Wat nodig is, is een mentaliteitswijziging”, aldus schepen Stefaan Van Coillie (CD&V).
 2. Eerste Belgische ‘True Crime’-serie komt naar Streamz en Play4
  TV

  Eerste Belgische ‘True Cri­me’-se­rie komt naar Streamz en Play4

  ‘True Crime Belgium’ wordt de eerste true-crimereeks van Belgische bodem. De 16-delige docureeks met Belgische misdaadverhalen, bevat getuigenissen van speurders, onderzoeksrechters, openbare aanklagers, nabestaanden en slachtoffers die de misdaad overleefden. De verhalen komen uitgebreid aan bod op het scherm en leven ook verder in audio, dankzij een nieuw partnership met de Belgische true-crimepodcast ‘De Volksjury’.