Inagro
Volledig scherm
Inagro © Google Street View

Meer Bomen in Roeselare voorkomt rooien bomen op site Inagro

 1. Ziekenfonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzekering aangewezen?
  Spaargids.be

  Zieken­fonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzeke­ring aangewezen?

  De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent meteen ook weer dat vele duizenden kinderen op kamp trekken. Van avontuurlijke kampen met de jeugdbeweging, over sportvakanties, tot speelpleinwerking: aan mogelijkheden geen gebrek. Ondanks de grote toewijding van de monitoren valt een ongevalletje nooit uit te sluiten. Is je kind in dat geval voldoende verzekerd? Spaargids.be noteert wat je zeker moet weten.
 2. Roeselare zet z’n mantelzorgers in het zonnetje
  Roeselare

  Roeselare zet z’n mantelzor­gers in het zonnetje

  Stad Roeselare greep donderdag de Dag van de Mantelzorger aan om haar mantelzorgers in de kijker te zetten. Ze werden, samen met de personen die ze ondersteunen, in de watten gelegd met een receptie in Het Rokken. Een fotograaf legde de duo’s vast op de gevoelige plaat, als waardering voor hun relatie en als mooie herinnering. “Roeselare kent jaarlijks een mantelzorgpremie toe. Een dergelijke ondersteuning is noodzakelijk. Maar liefst 1368 mantelzorgers hebben de premie in 2021 aangevraagd”, weet schepen Michèle Hostekint (Vooruit). “De inspanning van mantelzorgers is bewonderenswaardig en verdient ook erkenning, gezien zij een onmisbare kracht zijn in de zorg voor anderen. Ieder jaar plaatsen we hen in de spotlights. De voorbije coronajaren was dit slechts beperkt mogelijk via een kaartje en een sleutelhanger. We zijn dan ook heel tevreden dat we hen vandaag opnieuw in de bloemetjes kunnen zetten tijdens een receptie.”
 1. Opnames fictiereeks ‘Chantal’ in Rumbeke
  Rumbeke

  Opnames fictie­reeks ‘Chantal’ in Rumbeke

  De opnameploeg van de fictiereeks ‘Chantal’, waarin Maaike Cafmeyer de rol van politie-inspecteur Chantal Vantomme speelt, strijkt vrijdag 24 juni neer in Rumbeke. Dat blijkt uit een tijdelijk verkeersreglement dat de stad uitvaardigde. Er zijn opnames gepland in de Sint-Petrus en Paulusstraat, de Koningsstraat, de Guido Gezellelaan en de Rumbeeksesteenweg. Tussen 9 en 19 uur zal er nu en dan enkele minuten verkeershinder zijn. Er geldt in de betrokken straten ook een parkeerverbod.