Deze meid kan dankzij de Liefdesboomactie straks een beuk helpen planten in de tuin.
Volledig scherm
Deze meid kan dankzij de Liefdesboomactie straks een beuk helpen planten in de tuin. © Sam Vanacker

Meer Bomen in Roeselare deelt 550 bomen uit

Vrijwilligers van burgervereniging Meer Bomen In Roeselare hebben zaterdagnamiddag al voor het tweede jaar op rij gratis jonge boompjes uitgedeeld aan de Roeselarenaars. Dit keer gingen er 550 exemplaren over de toonbank van het chaletje aan De Munt.

 1. Praktijkleerkrachten VTI helpen stad Roeselare bij aanwervingsprocedures
  Roeselare

  Prak­tijkleer­krach­ten VTI helpen stad Roeselare bij aanwer­vings­pro­ce­du­res

  Met twee weet je meer dan alleen. Daarom gaat de stad Roeselare in zee met het VTI Roeselare. De praktijkleerkrachten van de school langs de Leenstraat zullen hun ervaring delen tijdens toekomstige aanwervingsprocedures van de stad. Dankzij hun kennis kunnen ze de technische vaardigheden van sollicitanten goed inschatten. Daarnaast zullen ze ook helpen bij het opzetten van de praktische proeven. Interesse in de vacatures van de stad? Kijk dan op https://www.roeselare.be/vacatures.
 2. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
 3. Roeselare zoekt sportmonitoren
  Roeselare

  Roeselare zoekt sportmoni­to­ren

  Centje bijverdienen tijdens de vakantieperiodes? Sport #VANRSL is op zoek naar gemotiveerde lesgevers om de sportkampen voor kleuters en kinderen uit het lager te begeleiden. De stad zoekt sportmonitoren tussen 18 en 40 jaar die zich hiervoor willen engageren. Als sportmonitor werk je maximum 25 dagen per jaar en de verloning is op basis van je diploma. Daarnaast is er ook een kilometervergoeding voorzien. Aanmelden kan op sport.roeselare.be/word-sportmonitor.
 1. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.