De brandweer van de zone Midwest ruimde het mazoutspoor op.
Volledig scherm
De brandweer van de zone Midwest ruimde het mazoutspoor op. © Hans Verbeke

Mazoutspoor in centrum

In de Kattenstraat in het centrum van Roeselare moest de brandweer van de zone Midwest vrijdagmiddag rond 13 uur een mazoutspoor opruimen.

 1. Midwest verplicht mondmaskers op speelpleinen en sportterreinen
  Roeselare

  Midwest verplicht mondmas­kers op speelplei­nen en sportter­rei­nen

  De regio Midwest kleurt bloedrood op de coronakaart. De zestien burgemeesters van de Midwest-regio (Ardooie, Hooglede, Ingelmunster, Izegem, Ledegem, Lichtervelde, Meulebeke, Moorslede, Oostrozebeke, Pittem, Roeselare Ruiselede, Staden, Tielt, Wielsbeke en Wingene) en Lendelede hebben na kennisname van de aangescherpte maatregelen van de Vlaamse regering en een aftoetsing aan de lokale situatie in overleg beslist om nog een bijkomende maatregel in te voeren: al wie ouder is dan 12 jaar moet voortaan op speelpleinen en sportterreinen in alle gemeenten van de regio Midwest een mondmasker dragen. Dit vanaf woensdag om middernacht. “Bij contact met andere mensen is bescherming belangrijk”, aldus Kris Declercq, burgemeester van Roeselare en Midwest-voorzitter. “Het dragen van een mondmasker biedt veiligheid en is al ingeburgerd. Dat moeten we volhouden, ook op speelpleinen en sportterreinen, zoals we dat op andere plaatsen al doen.”
 1. Bemiddeling mislukt: Meulebeekse gemeenteraad mag nieuw college van burgemeester en schepenen aanstellen
  PREMIUM

  Bemidde­ling mislukt: Meulebeek­se gemeente­raad mag nieuw college van burgemees­ter en schepenen aanstellen

  Vijf maanden na het vaststellen van de onbestuurbaarheid van Meulebeke is een nieuw hoofdstuk in de politieke crisis aangebroken. De bemiddeling die gouverneur Carl Decaluwé in goede banen moest leiden is mislukt. De leden van de Lijst van de Burgemeester en de onafhankelijken hebben nog steeds geen compromis over het meerjarenplan gevonden. Bijgevolg wordt nu een procedure opgestart om een nieuwe burgemeester en schepencollege aan te duiden. Professor Lokale Politiek Herwig Reynaert lijst de mogelijkheden op.
 1. "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleegster op Covid-afdeling getuigt
  Play

  "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleeg­ster op Co­vid-afdeling getuigt

 2. Niels Destadsbader neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'
  Play
  The Masked Singer

  Niels Destadsba­der neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'