Langs de Meensesteenweg in Roeselare knalde een Peugeot tegen een elektriciteitspaal en -kast en maaide een fietsster mee.
Volledig scherm
Langs de Meensesteenweg in Roeselare knalde een Peugeot tegen een elektriciteitspaal en -kast en maaide een fietsster mee. © LSI

Marthe (23) sterft tijdens Batjesweekend in Roeselare na aanrijding met auto: “Ze was een zonnetje, altijd lachen”

RoeselareDe feestelijke opening van de Roeselaarse Batjes met het traditionele vat van Rodenbach is vrijdagnacht met een drama geëindigd. Op een invalsweg naar het stadscentrum kwam een 23-jarige fietsster uit Roeselare om het leven bij een verkeersongeval. De 24-jarige aanrijder was onder invloed van alcohol. In een eerste reactie reageert de familie van slachtoffer Marthe Hanssens bijzonder aangeslagen. “Ze stond aan het begin van haar leven”, klinkt het diep bedroefd.

 1. Man slaat kerel bewusteloos
  Roeselare

  Man slaat kerel bewuste­loos

  Een 37-jarige man uit Roeselare riskeert vier maanden cel omdat hij een andere man een neusbreuk heeft geslagen. Laurentiu R. kreeg het op 10 april aan de stok met een man in de woning van zijn broer in Roeselare. Op een bepaald moment gaf hij de man een vuistslag tegen zijn neus. Het slachtoffer raakte bewusteloos en liep een neusfractuur op. De beklaagde bekende bij de politie meteen de feiten. Er werd een dossier opgestart voor bemiddeling in strafzaken, maar dat werd niet positief afgerond. Laurentiu R. kwam maandag ook niet opdagen op de rechtbank Hij riskeert vier maanden cel en 800 euro boete. Vonnis op 5 september.
 1. Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten
  Mijnenergie

  Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten

  De onzekerheid rond de aardgasbevoorrading vanuit Rusland weegt sterk op de internationale energiemarkten en bijgevolg ook op jouw aardgasfactuur. Dat effect laat zich tijdens de zomer gelukkig minder voelen, maar belooft in de winter hard aan te komen. Om jouw aardgasverbruik en bijgevolg ook jouw aardgasrekening te beperken, kan je nu al de nodige stappen ondernemen. Mijnenergie.be bundelt vijf praktische tips.
 2. Gilles verdedigt Belgische eer op WK sigaar roken in Kroatië: “Totaal onvoorbereid vice-Belgisch kampioen geworden, maar ik wil wel zo hoog mogelijk eindigen”
  PREMIUM
  Roeselare/Ieper

  Gilles verdedigt Belgische eer op WK sigaar roken in Kroatië: “Totaal onvoorbe­reid vi­ce-Bel­gisch kampioen geworden, maar ik wil wel zo hoog mogelijk eindigen”

  Gilles Tanghe (26) is de allereerste Belg ooit die officieel geselecteerd is voor het WK sigaar roken in het Kroatische Split. De Ieperling noemt zichzelf een rookie in de discipline maar kroonde zich vorige maand wel tot vice-Belgisch kampioen. Aangezien z’n voorganger afhaakte voor het wereldkampioenschap, krijgt Gilles de kans om begin september onze nationale driekleur te verdedigen door zo lang mogelijk aan zijn sigaar te lurken.
 3. MIROM vervroegt huisvuilophaling door hitte, ook recyclageparken sturen openingsuren bij
  Roeselare

  MIROM vervroegt huisvuilop­ha­ling door hitte, ook recyclage­par­ken sturen openings­uren bij

  Afvalintercommunale MIROM, actief in Hooglede, Houthulst, Koekelare, Kortemark, Langemark-Poelkapelle, Lichtervelde, Moorslede, Roeselare, Staden, Torhout, Wingene en Zonnebeke, stuurt haar afvalophaling bij door de aangekondigde hoge temperaturen. De ophalers van restafval, PMD, papier en karton en tuinafval kunnen vanaf woensdag 10 augustus een uurtje vroeger starten. Op die manier kunnen ze hun ronde wat vroeger afronden en de ergste hitte op de middag deels vermijden. Zet je afval dan ook zeker de avond voordien buiten.