Langs de Meensesteenweg in Roeselare knalde een Peugeot tegen een elektriciteitspaal en -kast en maaide een fietsster mee.
Volledig scherm
Langs de Meensesteenweg in Roeselare knalde een Peugeot tegen een elektriciteitspaal en -kast en maaide een fietsster mee. © LSI

Marthe (23) sterft tijdens Batjesweekend in Roeselare na aanrijding met auto: “Ze was een zonnetje, altijd lachen”

RoeselareDe feestelijke opening van de Roeselaarse Batjes met het traditionele vat van Rodenbach is vrijdagnacht met een drama geëindigd. Op een invalsweg naar het stadscentrum kwam een 23-jarige fietsster uit Roeselare om het leven bij een verkeersongeval. De 24-jarige aanrijder was onder invloed van alcohol. In een eerste reactie reageert de familie van slachtoffer Marthe Hanssens bijzonder aangeslagen. “Ze stond aan het begin van haar leven”, klinkt het diep bedroefd.

 1. Met een gerust hart op vakantie? Vraag aan de politie om je woning te controleren
  Independer.be

  Met een gerust hart op vakantie? Vraag aan de politie om je woning te controle­ren

  Tijdens de zomermaanden profiteren heel wat inbrekers van de afwezigheid van vakantiegangers. Vertrek je binnenkort op vakantie en wil je graag ongewenst bezoek vermijden? Dan kan je vragen of de lokale politie je woning regelmatig overdag of ‘s nachts van buitenaf nakijkt, die service is trouwens volledig gratis. Daarnaast kan je ook een extra diefstalverzekering afsluiten. Independer.be legt uit hoe je jouw woning en inboedel beschermt.
 2. Vroegere WZC Ter Dreve ruimt plaats voor uitbreiding De Waterdam en meer: “Woonzorgcentrum van de toekomst”
  PREMIUM
  Roeselare

  Vroegere WZC Ter Dreve ruimt plaats voor uitbrei­ding De Waterdam en meer: “Woonzorg­cen­trum van de toekomst”

  Het vroegere woonzorgcentrum Ter Dreve in Roeselare, op vandaag gekend als de laagbouw van woonzorgcentrum De Waterdam, wordt dit najaar gesloopt. Motena heeft de intentie om op de site op de hoek van de Drafstraat en de Brugsesteenweg een nieuwbouw te realiseren die niet alleen plaats biedt aan nagelnieuwe kamers voor De Waterdam, maar onder meer ook aan een dagcentrum voor personen met jongdementie en een nieuwe thuis voor Therapeutisch Zorgpunt N.
 3. Voorkomen is beter dan genezen: Jurgen Devolder lanceert zelfverdedigingscursus voor kotstudenten
  PREMIUM
  Roeselare

  Voorkomen is beter dan genezen: Jurgen Devolder lanceert zelfverde­di­gings­cur­sus voor kotstuden­ten

  Jurgen Devolder, bezieler van Devotion Tactical Defence Center, pakt uit met een cursus zelfverdediging voor kotstudenten. In vier lessen leert de specialist geweldsbeheersing bij Politiezone RIHO studenten niet alleen een reeks zelfverdedigingstechnieken maar onder meer ook hoe je agressie vermijdt en hoe je smartphone het verschil kan maken op het moment dat je je onveilig voelt. “Het toenemende aantal meldingen van needle spiking en de verkrachting van en moord op Julie Van Espen liggen aan de basis van deze cursus”, aldus Jurgen.