Open Vld Roeselare stelde zijn nieuwe bestuur voor in Bar Giraf. De ploeg wordt getrokken door voorzitter Mario Destoop (vooraan, tweede van rechts).
Volledig scherm
Open Vld Roeselare stelde zijn nieuwe bestuur voor in Bar Giraf. De ploeg wordt getrokken door voorzitter Mario Destoop (vooraan, tweede van rechts). © CDR

Mario Destoop aan het roer van Open Vld Roeselare

RoeselareRumbekenaar Mario Destoop (49) is de nieuwe afdelingsvoorzitter van Open Vld Roeselare. Hij werd met een grote meerderheid verkozen voor de komende drie jaar en zal de Roeselaarse liberalen richting gemeenteraadsverkiezingen in oktober 2024 loodsen. “Daar willen we als partij sterker uitkomen”, zegt Mario.

  1. Rumbeeksesteenweg donderdag plaatselijk dicht
    Roeselare

    Rumbeekse­steen­weg donderdag plaatse­lijk dicht

    Verstraete Bouw breekt op donderdag 1 december een grote torenkraan af op de Rumbeeksesteenweg 394. De voorbije jaren realiseerde het bouwbedrijf er het woonproject De Brouwerij op de site van de leegstaande brouwerij van de familie Peene. Om die kraan veilig te kunnen weghalen, wordt de straat voor een dag afgesloten. Het verkeer moet omrijden via de Herderstraat, Guido Gezellelaan, Sint-Blasiusstraat, Koningsstraat, Blinde Rodenbachstraat en Groene Herderstraat.
  2. Roeselare gaat de strijd aan met wegwerpverpakkingen: “Daarentegen willen we mensen stimuleren om herbruikbare potjes en bekers mee te nemen en te gebruiken”
    Roeselare

    Roeselare gaat de strijd aan met wegwerpver­pak­kin­gen: “Daarente­gen willen we mensen stimuleren om herbruikba­re potjes en bekers mee te nemen en te gebruiken”

    De coronalockdowns gingen gepaard met een bom van afhaalmaaltijden maar die zorgden op hun beurt dan weer voor meer zwerfvuil. Met de campagne ‘Mooi meegenomen’ wil Roeselare hier paal en perk aan stellen. 14 handelaars uit het stadscentrum fungeren hierbij als ambassadeurs en helpen elk op hun eigen manier om het gebruik van wegwerpverpakkingen te verminderen en kiezen er voor om herbruikbare verpakkingen te stimuleren. “Ook startten we voor onze eigen medewerkers een potjesbieb”, zegt schepen van afval en netheid Stefaan Van Coillie (CD&V).
  3. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
    TV

    ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

    Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.