Dankzij z'n zus en afvalintercommunale MIROM zag Marijn een langgekoesterde droom in vervulling gaan: mee op ronde gaan met de vuilniswagen.
Volledig scherm
PREMIUM
Dankzij z'n zus en afvalintercommunale MIROM zag Marijn een langgekoesterde droom in vervulling gaan: mee op ronde gaan met de vuilniswagen. © Maxime Petit

Marijn (40) is al heel z'n leven gek op vrachtwagens en mag dankzij wedstrijd mee op ronde met de vuilkar: “Respect! Die mannen zouden 55 euro per uur moeten verdienen”

Rumbeke/MoorsledeDe Moorsleedse Mariska Meerschaut (43) gaf vrijdag haar kleine broer Marijn (40) letterlijk mee met de vuilkar. Dit dankzij een wedstrijd die afvalintercommunale MIROM organiseerde tijdens de Week van het Afvalteam. Rumbekenaar Marijn zwaaide als kleine jongen al wekelijks naar de vuilnisophalers en is tot op vandaag bezeten door vrachtwagens in het algemeen en vuilniswagens in het bijzonder. Door zijn motorische beperking zit een job in de transportbranche er voor hem echter niet in. Mee mogen tijdens een ophaalronde was dan ook een langgekoesterde droom die uitkwam.

  1. Godelieve (72) staat oog in oog met inbreker in haar keuken: “Ik heb mijn hondje opgepakt en ben snel weggelopen, naar de buren”
    PREMIUM
    Rumbeke

    Godelieve (72) staat oog in oog met inbreker in haar keuken: “Ik heb mijn hondje opgepakt en ben snel weggelopen, naar de buren”

    De wijk Wervikhove stond woensdagavond enkele uren in rep en roer, nadat twee mannen op heterdaad werden betrapt bij een inbraak. “Eén van hen stond in mijn keuken toen ik thuiskwam”, zegt Godelieve Wyffels, bij wie juwelen werden gestolen. “De politie kon hem arresteren. Onder meer met speurhonden en een drone werd nog lang gezocht naar zijn kompaan.” Die kon ontkomen.