politierechtbank Kortrijk
Volledig scherm
politierechtbank Kortrijk © Hans Verbeke

Man verkocht wagen na eerste veroordeling en gaf rijbewijs af aan advocaat

De politierechter in Kortrijk was niet mals voor een man die in Roeselare onder invloed van alcohol op een verkeerseiland was gereden en vluchtmisdrijf had gepleegd. D. kreeg zes maanden rijverbod en een boete van 2.800 euro.

 1. Tweesterrenzaak La Durée overweegt juridische stappen tegen verplichte horecasluiting
  PREMIUM
  Izegem

  Tweester­ren­zaak La Durée overweegt juridische stappen tegen verplichte horecaslui­ting

  De verplichte sluiting van de horeca komt hard aan bij Angelo Rosseel van tweesterrenrestaurant La Durée in het West-Vlaamse Izegem. Zo hard dat hij overweegt de zaak voor de rechtbank aan te vechten. “Ik kook van woede. Deze maatregel is er echt over”, foetert hij. “Ik ga er alles aan doen om zoveel mogelijk collega’s te mobiliseren.” Horeca Vlaanderen onderzoekt ondertussen wat op juridisch vlak mogelijk is.
 2. Sinterklaaskoeken ten voordele van Rwanda
  Ardooie

  Sinter­klaas­koe­ken ten voordele van Rwanda

  Voor het 15e jaar op rij organiseren Ronny Verbrugghe en Christine Maeseele een verkoop van Sinterklaaskoeken ten voordele voor Rwanda. “We hebben daar enkele kleinschalige projecten die lopende zijn”, vertelt het koppel. “Door corona konden we dit jaar helaas niet naar Rwanda afreizen. Het land is ook getroffen door het virus maar de gezondheidszorg is er niet zoals bij ons. We hopen volgend jaar toch te kunnen gaan. De Rwandezen zullen onze steun nu meer dan ooit kunnen gebruiken.” De projecten waar Ronny en Christine zich voor engageren zijn Caritas, Chiro, KAJ, ACW, KWB, een dispensarium en een basisschool. “Ons belangrijkste project is natuurlijk Caritas, daar waar de armsten onder de armen toe behoren. Het project Chez Maraine, een opvangtehuis voor baby ’s, vondelingen en kindjes tot drie jaar, dat er sinds de vorige keer is bijgekomen, blijft onze speciale aandacht krijgen. Dit huis mest de voorbije maand een extra tegenslag verwerken wan de stichtster is plots overleden. Extra hulp is er dus zeker welkom.”
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement