De dodelijke aanrijding gebeurde in het station van Roeselare.
Volledig scherm
De dodelijke aanrijding gebeurde in het station van Roeselare. © Maxime Petit

Man komt om na aanrijding door trein

RoeselareDoor een wanhoopsdaad in het station van Roeselare was maandagvoormiddag het treinverkeer tussen Kortrijk en Lichtervelde enkele uren onderbroken. Reizigers die getuige waren van de feiten, werden opgevangen door het zorgteam van de politie.

 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. David Breyne vervolledigt directieteam Klein Seminarie
  Roeselare

  David Breyne vervolle­digt directie­team Klein Seminarie

  Het directieteam van het Klein Seminarie is compleet. Voortaan versterkt David Breyne (42) het directieteam van de middelbare school aan de Zuidstraat als adjunct-directeur. Dit aan de zijde van directeur Carla Obin en directeur-eindverantwoordelijke Eva Stael. Breyne woont in Wevelgem en was leraar Frans en aardrijkskunde in Brugge en Waregem. Daarnaast coördineerde hij de pastorale werkgroep, de vakgroep Moderne Talen & de werkgroep feedback. Hij volgde diverse pedagogische masterclasses en heeft het diploma Hogere Opvoedkundige Studiën.
 1. 
Deze persoonlijkheidstesten worden het vaakst afgenomen bij sollicitaties (en zo bereid je je voor)
  Jobat.be

  Deze persoon­lijk­heids­tes­ten worden het vaakst afgenomen bij sollicita­ties (en zo bereid je je voor)

  Solliciteren is zo al behoorlijk zenuwslopend. Als je dan nog een vragenlijst voor je neus krijgt met stellingen over je persoonlijkheid, of rijtjes vreemde tekens met de opdracht om ze verder aan te vullen, wordt het wel heel moeilijk om je aanwervingskansen in te schatten. Waarom gebruiken recruiters zulke testen? En hoe bereid je je erop voor? Jobat.be vroeg het aan arbeidspsychologe Anke Van Canneyt.