De brandweer rukte twee keer in één dag uit naar het Biezenhof in Roeselare.
Volledig scherm
De brandweer rukte twee keer in één dag uit naar het Biezenhof in Roeselare. © Hans Verbeke

Man komt buiten ten val, kommetje met eieren raakt oververhit

RoeselareZowel ’s voormiddags als na de middag moest de brandweer dinsdag uitrukken naar het Biezenhof in Roeselare. Evenveel keer moesten de blussers nauwelijks iets doen. Toch moest één man naar het ziekenhuis.

 1. Roeselaars Minivoetbal klaar voor nieuw seizoen
  Roeselare

  Roeselaars Minivoet­bal klaar voor nieuw seizoen

  Het gros van de ploegen van het Roeselaars Minivoetbal (RMV) blies woensdagavond verzamelen in de gebouwen van sponsor Decathlon om er de aftrap te geven van het seizoen 2022-2023. De competitie start op maandag 29 augustus met 96 ploegen. 10 van hen zijn nieuw maar ook 15 ploegen haakten af. De RMV, die straks wellicht koninklijk wordt, overvleugelt ook een damesreeks die aangroeide met één ploeg tot acht in totaal. Het scheidsrechterskorps is daarnaast 15 man sterk, drie meer dan vorig jaar. Tijdens de bijeenkomst benadrukten voorzitter Geert Messiaen, secretaris Alexander Hanssens en verantwoordelijke uitslagen Robby Devlies het belang van fairplay en respect voor tegenstrever, scheidsrechter en de sportinfrastructuren. Het geheel werd afgesloten met een gezellige babbel bij een traktaat door sponsor Decathlon. Meer op www.roeselaars-minivoetbal.be.
 2. The Art Factory opent nieuw schooljaar met driedaagse vol muziek
  Roeselare

  The Art Factory opent nieuw schooljaar met driedaagse vol muziek

  The Art Factory (TAF), de muzikale hotspot aan de Vierwegstraat, start hun schooljaar opnieuw met een TAF Open Doors. Tijdens het weekend van 9,10 en 11 september kan je inschrijven voor lessen, info krijgen, de school en de muziekstudio’s ontdekken en fijne live optredens meepikken. Zo pakt TAF onder meer uit met de nieuwe live-show van ‘Bad Decision - A Bad Religion Tribute Band’, een uniek en éénmalig reünieconcert van ‘De Serendipiditeiten’, alle Beatles hits met ‘The Heartclub Band’, het premièreconcert van de nieuw band ‘Salut Les Copains!’ en een Americana & Country apéroconcert van ‘Tamaloe’. Alle optredens zijn gratis en ook het TAFBAR-terras is open. Meer op https://theartfactory.be.