De rechtbank in Kortrijk.
Volledig scherm
De rechtbank in Kortrijk. © Alexander Haezebrouck

Man (44) zoekt ex thuis op en breekt haar neus

Roeselare / IzegemEen 44-jarige man uit Izegem riskeert zes maanden cel omdat hij zijn ex-vriendin thuis in Roeselare ging opzoeken. Hij arriveerde er in een dronken toestand en sloeg haar een gebroken neus. De man was nadien ook weerspannig tegenover agenten.

 1. Eerste sneeuw is ‘klein gelukske’ voor leerlingen basisschool De Ark
  Oekene

  Eerste sneeuw is ‘klein gelukske’ voor leerlingen basis­school De Ark

  De eerste sneeuw van deze winter is een feit. Donderdag begon in Roeselare vooral heel nat, maar omstreeks 8.50 uur gingen de regendruppels over in smeltende sneeuw. Nog eens een dik halfuur later bleven de eerste vlokken liggen op de daken en geleidelijk aan vormde zich een dun sneeuwtapijtje. In vrije basisschool De Ark in Oekene was het enthousiasme bij de leerlingen meteen groot toen ze de sneeuwval opmerkten. Eens het belsignaal voor het ochtendlijk speelkwartier weerklonk, was het hek helemaal van de dam. De kinderen stormden buiten om te ravotten in de sneeuw. Hoewel de hoeveelheid sneeuw op de speelplaats vrij beperkt bleef, hield dat de kinderen niet tegen om er met volle teugen van te genieten.
 2. Maxim Vandamme wordt eerste hoofdtrainer van het nieuwe SK Roeselare-Daisel: “Schitterende uitdaging”
  VOETBAL EERSTE PROVINCIALE

  Maxim Vandamme wordt eerste hoofdtrai­ner van het nieuwe SK Roeselare-Dai­sel: “Schitte­ren­de uitdaging”

  Er zal volgend seizoen weer gevoetbald worden op Schiervelde. Eersteprovincialer VK Dadizele en de jeugdwerking van SV Roeselare reikten elkaar immers de hand en zullen vanaf de volgende competitie het nieuwe SK Roeselare-Daisel vormen. Wellicht met een start in eerste provinciale, want het ziet ernaar uit dat de huidige jaargang zal stilgelegd worden. De ervaren coach Maxim Vandamme (59), momenteel nog aan de slag bij eersteprovincialer Eendracht Wervik, wordt alvast de eerste hoofdcoach van de nieuwe club.
 1. "Ik heb er vrede mee dat ik mijn geld nooit zal terugzien": Stefan heeft voor 196 miljoen euro bitcoins, maar vergat paswoord
  Play

  "Ik heb er vrede mee dat ik mijn geld nooit zal terugzien": Stefan heeft voor 196 miljoen euro bitcoins, maar vergat paswoord

 2. Honderden jongeren starten enorm sneeuwballengevecht, ondanks lockdown
  Play

  Honderden jongeren starten enorm sneeuwbal­len­ge­vecht, ondanks lockdown