Rechtbank
Volledig scherm
Rechtbank © Henk Deleu

Man (42) mept kerel tegen de grond in pitazaak: “De stoelen en koffiemachine vlogen in het rond”

RoeselareEen 42-jarige man uit Roeselare stapte in december vorig jaar samen met zijn vriendin dronken een pitazaak in Roeselare binnen. Een andere klant kreeg ineens rake klappen te verwerken. Ook de inboedel vloog in het rond. De agressieveling sloeg eerder ook al een andere man een oogkas- en een neusbreuk. “Zijn strafregister leest als een boek”, zei het Openbaar Ministerie.

 1. Schepenen tonen zich van hun sportiefste kant tijdens training Younited Belgium
  Roeselare

  Schepenen tonen zich van hun sportief­ste kant tijdens training Younited Belgium

  Bijzondere gasten donderdag op de laatste training van Younited Belgium, het voetbalteam van kwetsbare mensen dat speelt onder de vleugels van SK Roeselare-Daisel. Schepenen Bart Wenes en José Debels (CD&V) trokken hun voetbalschoenen aan om mee te trainen en vervolgens een match te spelen, terwijl burgemeester Kris Declercq (CD&V) de aftrap kwam geven. “Het is 20 kilo geleden dat ik nog gespeeld heb”, lacht schepen Wenes. “Maar we hebben wel allebei een verleden bij KSV Rumbeke”, pikt schepen Debels in. Elke donderdagochtend traint Younited Belgium op Schiervelde. “Telkens zijn er 6 à 8 spelers present”, vertelt trainer Davy Verbeure. “We zijn heel blij dat de schepenen en de burgemeester ondanks hun drukke agenda toch de tijd nemen voor ons. Deze ploeg maakt het verschil. Ik ben ondertussen trainer sinds oktober 2018 en zie dat de spelers stappen vooruit zetten. Vandaag sluiten we ons seizoen af, heropstarten doen we straks met een tweedaagse kampeeruitstap.”
 1. Deze bedrijven uit de regio behaalden het Voka Charter Duurzaam Ondernemen
  Roeselare

  Deze bedrijven uit de regio behaalden het Voka Charter Duurzaam Ondernemen

  Voka – Kamer van Koophandel West-Vlaanderen en POM West-Vlaanderen beloonden 39 West-Vlaamse ondernemingen met het certificaat Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO) 2022. Dat is een erkenning van de duurzaamheidsinspanningen van de laureaten. Negen onder hen zijn ondernemingen die gevestigd zijn in de Mandelstreek. Barias Frozen Food Co-packing Expert, Mulder Natura Foods nv en Prosafco nv uit Roeselare, het Ardooise Ardo, Cargill GEOS Izegem Carpentier Hardwood Solutions uit Meulebeke, het Ingelmunsterse Haelvoet nv, Mariasteen uit Gits en Milcobel Dairy cv - CPS uit Moorslede.
 2. Vijf weekendtips in Zuid-West-Vlaanderen: van historische vliegtuigen over hardcoretoestanden naar een uitgestelde carnavalstoet
  PREMIUM
  Tielt/Moorsele/Ieper/Zwevezele/Menen

  Vijf weekend­tips in Zuid-West-Vlaanderen: van histori­sche vliegtui­gen over hardcore­toe­stan­den naar een uitgestel­de carnaval­stoet

  Aan de weergoden zal het niet liggen. Het begin van de grote vakantie kondigt zich veelbelovend aan, een paraplu zal je in het beste geval alleen nodig hebben om wat beschutting te zoeken tegen de zon. Ideaal weer dus om er op uit te trekken in onze regio. De activiteitenkalender is goed gevuld, met aanraders zoals het Kunstenfestival in Watou, de Berenfeesten in Meulebeke en de Maria-Ommegang in Poperinge. Voor wie last minute nog wat inspiratie zoekt, selecteerden we graag nog vijf andere ideeën voor een uitstapje, of meer. Geniet ervan!