De rechtbank in Kortrijk.
Volledig scherm
De rechtbank in Kortrijk. © Alexander Haezebrouck

Man (41) voor rechter na zedenfeiten tegenover 17-jarige jongen

Dadizele / RoeselareEen 41-jarige man uit Dadizele riskeert één jaar cel voor zedenfeiten die hij pleegde tegenover een 17-jarige jongen. Zo zou hij hem 20 euro betaald hebben voor orale seks in de toiletten van het ARhus café in Roeselare. “Daar kwam uiteindelijk niets van in huis maar hij wreef wel over zijn billen”, zei het Openbaar Ministerie.

 1. Hooglede en Maarkedal gaan elkaars toeristische troeven in de kijker zetten: “Meerwaarde voor beide gemeenten”
  Hooglede/Maarkedal

  Hooglede en Maarkedal gaan elkaars toeristi­sche troeven in de kijker zetten: “Meerwaarde voor beide gemeenten”

  De gemeente Hooglede gaat een samenwerkingsverband aan met de gemeente Maarkedal, tussen Ronse en Oudenaarde in de Vlaamse Ardennen. “Zowel op economisch als toeristisch vlak gaan we elkaars troeven in de kijker zetten”, zegt Hoogleeds schepen van Toerisme Frederik Sap (Allen 8830). Het eerste wapenfeit van de nieuwe binnenlandse partnerschap wordt een bonnenboekje met bonnen van lokale horeca voor Maarkedallers die Hooglede komen bezoeken en vice versa.
 1. Gentse Lichterveldenaar Steven opent vandaag ‘Baraaf’ in pop-upversie: “Tot het binnen afgewerkt is iedereen welkom in de tuin”
  PREMIUM
  Zwevezele/Lichtervelde

  Gentse Lichtervel­de­naar Steven opent vandaag ‘Baraaf’ in pop-upversie: “Tot het binnen afgewerkt is iedereen welkom in de tuin”

  Zwevezele krijgt er met ‘Baraaf’ een café bij. Het pand zelf wordt nog volop gerenoveerd, maar in de tuin van het voormalige Taverne Hapkin, kan je vanaf vandaag al terecht in een pop-up zomerbar. Ook het EK Voetbal kan je er volgen op drie grote schermen. Voor Steven Houttekier, de vriend van Madelon Vanzieleghem van Den Gouden Appel in Lichtervelde, begint daarmee een nieuw hoofdstuk. “Een kinderwens hebben we niet, maar met Den Appel en Baraaf hebben we nu toch al twee kindjes. Allemaal door corona.”