De 35-jarige bewoner overleefde de brand in de rijwoning in de Kleine Bruanestraat in Roeselare niet
Volledig scherm
De 35-jarige bewoner overleefde de brand in de rijwoning in de Kleine Bruanestraat in Roeselare niet © Alexander Haezebrouck

Man (35) overleeft zware nachtelijke woningbrand niet

RoeselareIn de Kleine Bruanestraat in Roeselare is afgelopen nacht een 35-jarige man om het leven gekomen tijdens een zware brand in zijn rijwoning. De brand ontstond rond 4.20 uur in de keuken. Het slachtoffer werd door de hulpdiensten levenloos teruggevonden ter hoogte van de voordeur.

  1. Meer Bomen in Roeselare voorkomt rooien bomen op site Inagro
    Roeselare

    Meer Bomen in Roeselare voorkomt rooien bomen op site Inagro

    Burgerinitiatief Meer Bomen in Roeselare is erin geslaagd om een stokje te steken voor de plannen van Inagro, het onderzoeks- en adviescentrum voor land- en tuinbouw, om een nieuwe personeelsparking aan te leggen. De burgerbeweging, die zich inzet voor het behoud van de bestaande bomen in de stad, diende bezwaar in tijdens het openbaar onderzoek in het kader van de omgevingsvergunning die Inagro, gevestigd langs de Ieperseweg in Beitem, aanvroeg. Dit omdat Inagro voor de realisatie van de parking 18 bomen wou rooien, omdat ze vreesden voor de overlevingskansen van enkele van de bomen die behouden zouden worden, er geen boomdeskundige werd aangesteld om de waarde van de bomen voor de natuur en het klimaat te evalueren, er onvoldoende groenscherm voorzien werd tussen de parking en de straat en omdat ze oordelen dat de provincie een voorbeeldfunctie heeft op vlak van het behoud van bomen, groenaanleg en biodoversiteit. Het Roeselaarse college van burgemeester en schepenen volgde het bezwaar en beoordeelde de vergunningsaanvraag van Inagro ongunstig specifiek voor de plannen met de personeelsparking.