De woning werd op 27 augustus 2013 volledig weggeblazen. Een aanpalende woonst (met de jeep) raakte zwaar beschadigd.
Volledig scherm
De woning werd op 27 augustus 2013 volledig weggeblazen. Een aanpalende woonst (met de jeep) raakte zwaar beschadigd. © Bas De Wilde

"Mama trof geen schuld aan haar eigen dood"

BEVERENRuim vier jaar nadat Roos Vandenberghe (63) stierf bij een gasontploffing in haar woning in Beveren, blijkt een mankement aan de aansluiting van het gasfornuis de boosdoener. Mogelijk wordt fabrikant Siemens AG aansprakelijk gesteld. "We zijn blij dat mama zelf geen enkele schuld trof", zegt dochter Tine.

 1. Primeur voor Groep Zorg H. Familie: eerste ouderenzorgvoorzieningen in België krijgen Qualicor kwaliteitslabel
  Kortrijk/Ledegem/Oostkamp

  Primeur voor Groep Zorg H. Familie: eerste ouderen­zorg­voor­zie­nin­gen in België krijgen Qualicor kwaliteits­la­bel

  Een team van experten van Qualicor Europe, een organisatie gespecialiseerd in de kwaliteits- en veiligheidscontrole van zorginstellingen, voerde in mei 2022 een audit door binnen Groep Zorg H. Familie vzw. De groep omvat woonzorgcentra Sint-Carolus, De Pottelberg en Phebe thuiszorg in Kortrijk en woonzorgcentra Rustenhove in Ledegem en Sint-Jozef in Oostkamp.
 2. Gemiddelde hypotheekrente bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?
  Spaargids.be

  Gemiddelde hypotheek­ren­te bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?

  De rentevoeten voor woonleningen zitten de laatste maanden stevig in de lift. En nu de Europese Centrale Bank beslist heeft om voor het eerst in 11 jaar tijd de rente te verhogen, lijkt er ook geen beterschap op komst. Is het dan een goed idee om nu nog snel een lening vast te leggen en nadien pas een woning te kopen? Spaargids.be onderzoekt de mogelijkheden.
 3. Toptechnologie van BO-Solutions in nieuwe Belgische zonnewagen
  Roeselare

  Toptechno­lo­gie van BO-Solutions in nieuwe Belgische zonnewagen

  De nieuwste zonnewagen van het Agoria Solar Team is vertrokken naar Zuid-Afrika. Een jaar lang werkten 31 ingenieursstudenten van de KU Leuven aan de wagen om er in september mee deel te nemen aan de Sasol Solar Challenge in Zuid-Afrika. BO-Solutions, het Roeselaarse maakbedrijf van metalen precisie onderdelen, is ondertussen al voor de achtste keer op rij leverancier, partner en believer van de studenten en hun wagen.
 1. Trekker uitgebrand op terrein ruitertornooi: “Het begon te stinken en twee minuten later stond alles in lichterlaaie”
  Lichtervelde/Leke/Klemskerke

  Trekker uitgebrand op terrein ruitertor­nooi: “Het begon te stinken en twee minuten later stond alles in lichter­laaie”

  Langs de Grietestraat in Lichtervelde, op de grens met Torhout, is woensdagmorgen een vrachtwagen uitgebrand. Dat gebeurde op het terrein waar de voorbije twee weekends een ruitertornooi plaatsvond. “Er was niks tegen te beginnen”, zegt chauffeur Geert Germonpré uit Leke. “Het enige wat we konden doen, was ons uit de voeten maken.”
 2. Wezefeesten komen eraan
  Ardooie

  Wezefees­ten komen eraan

  Ardooie maakt zich op voor de Wezefeesten die op vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 augustus het weiland langs de Wezestraat 32 inpalmen. Het Wezebestuur bouwt er opnieuw een pop-up zomerbar op en zorgt er voor heel wat randanimatie voor jong en oud. Zo kan je er op vrijdag 12 augustus vanaf 16 uur terecht voor een afterwork en is er om 22.30 uur een dj-set door Dennis Cartier. Op zaterdag 13 augustus kan je van 9.30 tot 14.30 uur deelnemen aan een gezinswandeltocht van 5 kilometer. Inschrijven moet gebeuren voor woensdag 10 augustus via wezewandeltocht@outlook.be. Die dag opent de pop-up bar om 10 uur, is er vanaf 14 uur een kindernamiddag en is er ’s avonds een openluchtfuif met dj’s Aslani en Niché. Op zondag 134 augustus tot slot is er vanaf 9.30 uur een groentenkaarting, coureur café vanaf 10 uur en tussen 13 en 15 uur kan je deelnemen aan een gezinsfietstocht. Ook hiervoor dient er voor 10 augustus ingeschreven te worden via de.wezegezinsfietstocht@gmail.com. Meer via wezefeesten.be.