De woning werd op 27 augustus 2013 volledig weggeblazen. Een aanpalende woonst (met de jeep) raakte zwaar beschadigd.
Volledig scherm
De woning werd op 27 augustus 2013 volledig weggeblazen. Een aanpalende woonst (met de jeep) raakte zwaar beschadigd. © Bas De Wilde

"Mama trof geen schuld aan haar eigen dood"

BEVERENRuim vier jaar nadat Roos Vandenberghe (63) stierf bij een gasontploffing in haar woning in Beveren, blijkt een mankement aan de aansluiting van het gasfornuis de boosdoener. Mogelijk wordt fabrikant Siemens AG aansprakelijk gesteld. "We zijn blij dat mama zelf geen enkele schuld trof", zegt dochter Tine.

  1. Alexander Doom helpt degradatie België verhinderen op Europabeker: “Ik miste iemand om tegen te knokken op het einde”
    ATLETIEK

    Alexander Doom helpt degradatie België verhinde­ren op Europabe­ker: “Ik miste iemand om tegen te knokken op het einde”

    Dit weekend stond de Europabeker atletiek op het programma. De Belgische nationale ploeg trad in het Roemeense Cluj-Napoca aan in de op een na hoogste afdeling en, door de afwezigheid van een aantal sterkhouders, stond het team voor de moeilijke opdracht om de degradatie te verhinderen. Uiteindelijk slaagde België in zijn opzet en finishte het als 10de op 12 landen. Vooral Alexander Doom zorgde met zijn 46.08 en tweede plaats op de 400m voor de broodnodige punten.