De oversteek van de Rijksweg ter hoogte van de Koestraat wordt aangepast om te vermijden dat er meer doden vallen.
Volledig scherm
PREMIUM
De oversteek van de Rijksweg ter hoogte van de Koestraat wordt aangepast om te vermijden dat er meer doden vallen. © Archief LSI

Maat vol na twee dodelijke ongevallen: kruispunt van Rijksweg met Koestraat in Rumbeke gaat dicht voor fietsers

RumbekeNa twee dodelijke ongevallen in twee jaar tijd wordt het beruchte kruispunt van de Rijksweg met de Koestraat in Rumbeke aangepast. Dat wordt bevestigd door het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV). Fietsers zullen op dit punt de oversteek niet meer kunnen maken, de maximumsnelheid wordt er verlaagd en beide rijrichtingen op de Rijksweg worden van elkaar afgescheiden met betonblokken.

 1. Verkeershinder door sloop ACV
  Roeselare

  Verkeers­hin­der door sloop ACV

  Het verkeer in de Henri Horriestraat zal vanaf vrijdag 27 november hinder ondervinden door de sloop van de gebouwen van het ACV. Tijdens de werken, die enkele weken in beslag zullen nemen, zal er een veiligheidszone worden afgebakend. Daardoor zal er één rijstrook worden ingenomen. Om dit op een veilige en vlotte manier te laten verlopen, zal er in de Henri Horriestraat eenrichtingsverkeer zijn, vanaf het kruispunt met de Hendrik Consciencestraat. Doorgaand verkeer zal steeds mogelijk zijn, maar het zal niet toegelaten zijn om parking De Munt te verlaten in de richting van de Hendrik Consciencestraat.
 2. Zo blijft je lievelingshandtas altijd mooi

  Zo blijft je lievelings­hand­tas altijd mooi

  Voor een tas uit kwaliteitsleder tel je al snel een flink budget neer. Hou dat bedrag even voor ogen wanneer je ’s ochtends je favoriete tas om de arm zwiert. Behandel je tas met zorg. Bewaar make-up en vloeistoffen in een apart binnentasje om morsincidenten te vermijden en wees voorzichtig met balpennen. Inktvlekken kunnen het leder onherroepelijk beschadigen. Neem je tas vast met droge handen. Toegeven, in tijden waarin we voortdurend onze handen ontsmetten kan dat best een uitdaging zijn, maar je handtas zal je dankbaar zijn. Ook zweet en vette handcrèmes kunnen het handvat van je tas trouwens donkerder doen kleuren. En last but not least: hou er rekening mee dat een nieuwe jeans vaak kleur afgeeft. Je favoriete nude bag zet je dus liever niet tegen je benen aan!
 1. Noël en Godelieve vieren diamanten jubileum
  Roeselare

  Noël en Godelieve vieren diamanten jubileum

  Noël Verhelst (84) en Godelieve Glorieux (83) zijn 60 jaar getrouwd. Een grote viering zat er dor corona niet in voor het diamanten paar, maar heel wat familie, vrienden en buren maakten toch hun felicitaties over van op afstand. Als landbouwerszoon uit Ruiselede leerde Noël zijn toekomstige kennen in dancing Den Artiest in Meulebeke. Een eerste dans leidde tot een huwelijk dat bezegeld werd met vier kinderen: Patrick, Marnix, Monique en Rik. Op vandaag telt hun familie zeven kleinkinderen en één achterkleinkind. Noël werkte als arbeider bij Claeys in Zedelgem en later in veevoederbedrijf Laga in Roeselare. Godelieve was huisvrouw. Het koppel manifesteerde zich ook in het Beitemse verenigingsleven. Noël zat zowel in het bestuur van Okra, waar hij hoge ogen gooit bij de petanque, als van KM De Goudvink.
 2. Coronacrisis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?
  Sparen

  Coronacri­sis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?

  Het voorbije jaar heeft de manier waarop we bankzaken uitvoeren serieus veranderd. We bankieren massaal digitaal, sparen meer dan ooit en ook jongeren wagen zich nu vaker aan beleggingsfondsen. Ook de banken zelf moesten zich pijlsnel aan de nieuwe realiteit aanpassen. Hoe bracht uw huisbank het er vanaf? Heeft ze u in positieve zin verbaasd of was u eerder ontgoocheld? Laat het ons weten via deze korte online enquête.
 1. Skydiver springt uit ballon en slingert boven Californië
  Play

  Skydiver springt uit ballon en slingert boven Californië

 2. Geen flessenopener bij de hand? Dan komt dit wereldrecord van pas
  Play

  Geen flessenope­ner bij de hand? Dan komt dit wereldre­cord van pas