Galicia
Volledig scherm
© Galicia

Maand rijverbod voor koerier die 113 km/u reed in bebouwde kom in Roeselare

RoeselareDe politierechter in Kortrijk heeft een DHL-koerier uit Roeselare veroordeeld tot een maand rijverbod en een boete van 800 euro omdat hij 113 kilometer per uur reed in de bebouwde kom.

 1. AZ Delta biedt patiënten en mantelzorgers digitale ondersteuning
  Roeselare

  AZ Delta biedt patiënten en mantelzor­gers digitale ondersteu­ning

  AZ Delta heeft in de inkomhal van campus Rumbeke een Digipunt geopend. Het ziekenhuis maakt steeds vaker gebruik van digitale toepassingen en wil via het Digipunt, dat te vinden is naast de ombudsdienst, iedereen daarbij begeleiden en ondersteunen. Patiënten en mantelzorgers kunnen er terecht voor vragen over het zorgportaal, ondersteuning bij het inloggen op portalen, online afspraken maken, hulp bij het invullen van online vragenlijsten, de installatie van Itsme en vragen over de website of andere digitale toepassingen. Het Digipunt is open op maandag, woensdag en vrijdag van 8.30 tot 17 uur en ook bereikbaar op 051/23.71.10 of via digipunt@azdelta.be.
 2. Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)
  Livios

  Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)

  18 procent van de Belgische woningen kampt met schade door vochtproblemen, dat blijkt uit cijfers van het Steunpunt tot bestrijding van armoede. Volgens het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf (WTCB) is zelfs 70 procent van de gevallen van bouwschade te wijten aan vocht. Vochtproblemen zijn hardnekkig en pak je best zo snel mogelijk aan. Maar hoeveel kost dat? En welke premies kan je daarvoor aanvragen? Bouwsite Livios zocht het uit.