Op het kruispunt van de R32 en de Meiboomlaan hinderde de huwelijksstoet het verkeer (archieffoto ter illustratie)
Volledig scherm
Op het kruispunt van de R32 en de Meiboomlaan hinderde de huwelijksstoet het verkeer (archieffoto ter illustratie) © JVK

Maand rijverbod en boete voor huwelijksstoet in Roeselare

Roeselare/MenenEen automobilist uit Menen moet zijn wagen een maand langs de kant laten staan en een boete van 800 euro betalen. Hij werd door de politie uit een huwelijksstoet op de R32 in Roeselare geplukt.

 1. Conflict, geheimen en onverwerkte trauma’s: vijf disfunctionele families uit streamingland
  Streamz

  Conflict, geheimen en onverwerk­te trauma’s: vijf disfunctio­ne­le families uit streaming­land

  Tijdens de feestdagen oprecht genoten van alle familiebijeenkomsten? Dan hebt u het gelukkig meer getroffen dan de gezinnen die deze week aan bod komen in onze Kijkgids. Naar aanleiding van de terugkeer naar de heerlijk hypocriete wereld van televangelisten in ‘The Righteous Gemstones’ (Streamz) gingen wij immers op zoek naar de meest disfunctionele tv-families. Met de door demonen gekwelde Rayburns (‘Bloodline’, Netflix), de herenigde Bennetts (‘The Ranch’, Netflix), de rotverwende Bluths (‘Arrested Development’, Hulu) en de met ijzeren hand regerende Al-Fayeeds (‘Tyrant’, Disney+) komt u alvast geen drama tekort.
 2. RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesverhaal dat u dit jaar op tv zal zien”
  TV

  RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesver­haal dat u dit jaar op tv zal zien”

  Wanneer een serie uit de koker van Tim Van Aelst komt, zijn onze verwachtingen hooggespannen. Met ‘Studio Tarara’ heeft de Shelter-topman namelijk één van de beste Vlaamse reeksen van het voorbije decennium op z'n naam staan. Z’n nieuwste worp, momenteel te zien op Streamz, draait rond de niet voor de hand liggende romance tussen de erg linkse Billie en de vrij rechtse Benjamin. De liefde is groot, maar de tegenstellingen nog groter. Kan Van Aelst met die interessante premisse ook een originele serie uit z’n hoed toveren? Bram De Brabander zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 3. Petanqueclub Colora laat iedereen proeven van hun sport
  Beveren

  Petanque­club Colora laat iedereen proeven van hun sport

  Petanqueclub Colora Roeselare organiseert op zaterdag 29 januari een open petanquenamiddag. Vanaf 14 uur kan iedereen in hun lokalen aan de Beversesteenweg 310 deelnemen aan een wedstrijd en zo kennismaken met zowel de sport als de club. Via loting worden, per ronde, ploegen samengesteld. In totaal staan er drie rondes op het programma en op het einde worden natura prijzen verdeeld. Deelnemen kost drie euro en met een vrijetijdspas betaal je maar de helft. Meer info via petanqueclubcolora@gmail.com of 0478/24.70.73.
 1. Opnieuw geen Blasiuskermesse en geen Rumbeekse macrons door corona
  Rumbeke

  Opnieuw geen Blasiusker­mes­se en geen Rumbeekse macrons door corona

  Voor het tweede jaar op rij zijn het Blasiuscomité en vzw Den Hazelt genoodzaakt om Blasiuskermesse te annuleren. Dit door de aanslepende pandemie. Ook wie verzot is op de enige echte Rumbeekse macrons zal nog een jaartje moeten watertanden want het is niet mogelijk om deze op een coronaveilige manier te bakken. Ondanks deze annulaties, blijven het Blasiuscomité en de vzw Den Hazelt positief. Ze hopen, als de coronasituatie het dan toelaat, om op vrijdag 10 juni al hun sponsors, ridders, jonkvrouwen en sympathisanten te mogen verwelkomen op een alternatief feest zijnde een zomerbarbecue in Den Hazelt.
 2. Maatwerk presenteert zeven clubconcerten in TRAX
  Roeselare

  Maatwerk presen­teert zeven clubconcer­ten in TRAX

  Maatwerk, het label van cultuurcentrum De Spil & Pelzen voor clubconcerten in Roeselare, heeft hun programmatie voor dit voorjaar klaar. Ze presenteren in de eerste vijf maanden van 2022 zeven concerten in TRAX. Starten doen ze op zaterdag 29 januari met een concert van PAARD., een instrumentaal trio dat een mishmash van jazz, groovy hip hop, broken beats en freestyle funk brengt, en de Brusselse jazzband Bandler Ching. Op zaterdag 12 februari kan Maatwerk uitpakken met het allereerste Belgische concert van Kiefer, een soulvolle jazzpianist en producer uit Los Angeles, en op vrijdag 25 februari staat Jan Verstraeten met zijn dromerige indiepop in TRAX. Het Amerikaanse Moonchild, een van de aanvoerders van de huidige neo-soul-generatie, kan je op zaterdag 26 februari live aan het werk zien en op vrijdag 11 maart heeft Maatwerk een concert van Nordmann op de agenda. Flip Kowlier treedt op vrijdag 29 april op en tot slot wist Maatwerk Shht te strikken voor een optreden op vrijdag 13 mei. Meer info en tickets via www.despil.be.