De politie van de zone RIHO en de brandweerzone Midwest snelden ter plaatse naar de R32 in Beveren.
Volledig scherm
De politie van de zone RIHO en de brandweerzone Midwest snelden ter plaatse naar de R32 in Beveren. © Hans Verbeke

Losgekomen leiding zorgt voor rookontwikkeling onder motorkap

BeverenDe brandweer rukte woensdagochtend uit voor een autobrand op de R32 in Beveren. Maar er hoefde niet geblust te worden, want de rook bleek niet afkomstig van brand.

  1. MSKA laat tieners proeven van veldrijden
    Roeselare

    MSKA laat tieners proeven van veldrijden

    Een 50-tal jongelui tussen 10 en 16 jaar waanden zich woensdagmiddag even Wout van Aert of Mathieu van der Poel. Dit dankzij een initiatie veldrijden georganiseerd door De Wieleracademie van MSKA op hun terreinen langs de Groenestraat. “Langs deze weg willen we de jongelui laten kennismaken met de sport”, vertelt directeur Fangio Hoorelbeke. “We zijn heel tevreden met de opkomst, al mochten er wel wat extra meisjes van de partij zijn want de initiatie is een zij aan zij-project waarmee Cycling Vlaanderen meer meisjes op de competitiefiets wil krijgen. De jongeren krijgen een portie techniek, kunnen zich uitleven op het parcours, leren hoe ze snel moeten starten en ook behendigheid en reactiesnelheid komen aan bod.”
  2. Slagers lopen warm voor West-Vlaams groenteschelletje en groentekroket: “Eetgewoonten veranderen, we moeten mee met de tijd”
    PREMIUM
    Roeselare

    Slagers lopen warm voor West-Vlaams groente­schel­le­tje en groentekro­ket: “Eetgewoon­ten veranderen, we moeten mee met de tijd”

    Opmerkelijk. Vanaf november liggen er twee vernieuwende, 100% West-Vlaamse en bovenal vegetarische streekproducten in de slagerstoonbank. Het West-Vlaams groenteschelletje is ontwikkeld door leerling-slagers van GO! Atheneum Diksmuide terwijl leerlingen van Ter Groene Poorte in Brugge tekenden voor een kaas-groentekroket met zeewier. Beide producten werden warm onthaald op de ‘Avond van de West-Vlaamse slager’ in Roeselare. “We moeten denken aan de consument. Er zijn steeds meer flexitariërs en daar moeten we op inspelen”, oordeelt Andy Heindryckx van Culinair Slagersatelier De Jachthoorn in Ruddervoorde.