Getty Images/iStockphoto
Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Lokale lingeriezaken zamelen bh’s in voor goede doel

Zeventig Vlaamse lingeriezaken bundelen in de maand november de krachten om zoveel mogelijk oude, maar nog draagbare bh’s in te zamelen. Doel van de actie ‘Vrouwen ondersteunen vrouwen’ is deze lingerie aan een zeer lage prijs te verdelen via de winkels van Oxfam en zo vrouwen die moeilijker toegang hebben tot kwaliteitsvolle beha’s, te ondersteunen. Kwaliteitsvolle bh’s dragen namelijk niet enkel bij tot het comfort en de gezondheid, maar leiden ook vaak tot een beter zelfbeeld bij vrouwen. 

0 reacties

 1. Tijdelijke verkeersmaatregelen door batjes
  Roeselare

  Tijdelijke verkeers­maat­re­ge­len door batjes

  Van vrijdag 25 juni tot en met maandag 28 juni vinden de Roeselaarse Batjes plaats. Die commerciële hoogdagen gaan gepaard met enkele tijdelijke verkeersmaatregelen. Zo geldt er op vrijdag 25 juni een parkeerverbod in de Ooststraat. Op zaterdag 26 en zondag 27 juni geldt er van 10 tot 21 uur een parkeerverbod en is er geen doorgaand verkeer mogelijk in de Ooststraat en zijstraten, de Noordstraat tot aan De Munt, de Manestraat tot aan de Vrouwestraat, de Jan Mahieustraat tot aan de Garenstraat, de Delaerestraat tot aan de Sint-Alfonsusstraat en de Grote Markt tot het Sint-Michielsplein. Na 21 uur is er op beide dagen wel doorgaans verkeer mogelijk. Daarnaast geldt er een parkeerverbod op het Polenplein van zaterdag 26 juni om 6 uur tot en met zondag 27 juni om 21 uur en is het vanaf dinsdag 22 juni om 14 uur tot en met dinsdag 29 juni om 14 uur verboden te parkeren op de Grote Markt.
 2. Bijna 2.000 vierkante meter extra groen voor Kerelsplein
  Roeselare

  Bijna 2.000 vierkante meter extra groen voor Kerels­plein

  Stad Roeselare heeft plannen klaar voor een grondige renovatie van het Kerelsplein in de Acaciastraat. Dat de kleuter- en hoofdspeelzone vernieuwd worden, kon je eerder al in deze krant lezen. Maar het Kerelsplein wordt ook stevig vergroend. Er wordt ongeveer 1.943 vierkante meter extra groen aangeplant die een boost geven aan de biodiversiteit en als extra visuele - en geluidsbuffer dienen. Er is sprake van het aanplanten van 3.132 struiken, 489 haagplanten en twee hoogstammige bomen.