Een CO2-meter.
Volledig scherm
Een CO2-meter. © rv

Logo Midden-West-Vlaanderen brengt via groepsaankoop 320 CO2-meters aan de man

RoeselareAlle 320 CO2-meters binnen de groepsaankoop van Logo Midden-West-Vlaanderen zijn de deur uit. 72 organisaties in de regio Midden-West-Vlaanderen kochten één of meerdere CO2-meters aan: 15 lokale besturen, 26 onderwijsinstellingen en 31 zorg- en welzijnsactoren.

 1. Vinkenmaatschappij KM Vlug en Vrij Oekene viert zijn kampioenen
  Oekene

  Vinkenmaat­schap­pij KM Vlug en Vrij Oekene viert zijn kampioenen

  Vinkenmaatschappij KM Vlug en Vrij Oekene kwam afgelopen weekend bijeen voor hun kampioenenfeest. Herman Yves werd er gevierd als koning samen met vogel Celeste die in vier zettingen niet minder dan 3.392 liedjes zong. Het duro kroonde zich bovendien ook kampioen van Izegem. Laurenzo Tanghe en vogel Mathis werden in de bloemen gezet als eerste kampioen met 2.486 liedjes en mochten eerder dit jaar al pronken met de titel van kampioen van Roeselare. Franky Decadt werd op zijn beurt tweede kampioen met vogel Romulus die goed was voor 2.371 liedjes. Bij de dames ging Monique Vanhuyse met de titel aan de haal. Dit dankzij vogel Lisa die 2.311 liedjes zong. Axana Decadt werd op haar beurt gevierd als jeugdkampioen. Haar vogel Tommeke zong 1.322 liedjes. Jacques Debruyne kreeg met vogel Gilles en zijn 1.322 liedjes tot slot de titel van procentkampioen.
 1. Erepoorters vieren kerst met Helmut Lotti
  Roeselare

  Erepoor­ters vieren kerst met Helmut Lotti

  De Gilde der Erepoorters organiseert dit jaar voor de tiende maal een eindejaarsconcert in CC De Spil. Ze wisten hiervoor niemand minder dan Helmut Lotti te strikken. Op 11 december zal hij een resem kerstliederen in een klassiek jasje brengen. Het voorprogramma wordt verzorgd door Vox Musica. Met dit concert, dat om 17 uur begint, willen de Erepoorters vijfsociale doelen uit de regio steunen. Het gaat om De Bremstruik/De Kerit, het Palliatieve Dagcentrum Moederhuis, Sint-Idesbald, de jongerenwerking van vzw ’t Hope en VOC Op Stap. Gewone tickets kosten 35 euro en zijn te bestellen via www.despil.be. VIP-tickets (inclusief vestiaire, geselecteerde zitplaats en royale receptie achteraf) kosten daarentegen kosten 70 euro en kan je verkrijgen via eddy.brouckaert@proximus.be. Tot slot geven we nog graag mee dat De Gilde der Erepoorters dit jaar 50 jaar bestaat en voortaan de titel van Koninklijke Maatschappij mag dragen.
 2. Dubbel zoveel boetes door gsm-gebruik op de fiets in West-Vlaanderen
  West-Vlaanderen

  Dubbel zoveel boetes door gsm-ge­bruik op de fiets in West-Vlaanderen

  Het aantal inbreuken tegen gsm-gebruik op de fiets, is in West-Vlaanderen meer dan verdubbeld ten opzichte van vier jaar geleden. Dat blijkt uit cijfers die Annick Lambrecht, Vlaams parlementslid voor Vooruit, opvroeg. Die stijging is sterker dan in de rest van Vlaanderen. Maar gsm-gebruik in het verkeer is verboden, ook op de fiets. Afleiding is dan ook een van de belangrijkste oorzaken van verkeersongevallen.
 3. Gregory Werbrouck en SV De Ruiter willen zo snel mogelijk verloren plaats in derde weer innemen: “Een uitmuntende competitiestart”
  voetbal vierde provinciale C

  Gregory Werbrouck en SV De Ruiter willen zo snel mogelijk verloren plaats in derde weer innemen: “Een uitmunten­de competitie­start”

  De voorbije jaren ging het op sportief vlak bergaf met SV De Ruiter, want de Roeselaarse ploeg zakte in een snel tempo naar vierde provinciale. In de C-reeks nam de ploeg van coach Gregory Werbrouck alvast een prima start. Na vier speeldagen deelt SV De Ruiter samen met SV Anzegem B met het maximum van de punten de leidersplaats.