Lisa en Séraphin zoeken overnemers voor hun pand in Roeselare en starten in september met de bouw van een hotel-restaurant in de Ardennen.
Volledig scherm
PREMIUM
Lisa en Séraphin zoeken overnemers voor hun pand in Roeselare en starten in september met de bouw van een hotel-restaurant in de Ardennen. © Maxime Petit

Lisa en Séraphin stoppen met Weinbeisserei en bouwen nieuw hotel-restaurant in Ardennen: “Na de zomer verhuizen we al”

RoeselareNa vijf jaar komt er een einde aan wijnbar en restaurant Weinbeisserei. Uitbaters Lisa Driegelinck en Séraphin Boon, beiden 30 jaar, ruilen Roeselare in voor de Ardennen. In Amberloup, in de provincie Luxemburg, starten ze dit najaar de bouw van een nieuw hotel-restaurant. Hun zaak staat over te nemen. “We gaan helemaal voor onze droom.”

 1. ASSISEN. “Dean had het moeilijk met vrouwen die boven hem stonden”: vroegere lerares van moordende bodybuilder getuigt
  Moere/Varsenare/Sint-Amandsberg

  ASSISEN. “Dean had het moeilijk met vrouwen die boven hem stonden”: vroegere lerares van moordende bodybuil­der getuigt

  Bijna 5 jaar na de feiten verschijnt Alexander Dean (29) uit Varsenare voor het hof van assisen in Brugge voor viervoudige moord. De bodybuilder bracht op 25 juli 2017 z’n ex-liefje Maïlys Descamps (18) en haar grootouders Gery Cappon (68) en Marie-José Vanleene (64) om het leven in Moere. De nacht voordien had hij ook al fotograaf Jeroen Verstraete (39) doodgestoken in Sint-Amandsberg. Maandag kwamen vooral vrienden en familie van Gery en Marie-José getuigen, maar ook de eerste kennissen van Alexander Dean. Herlees alles nog eens in onze liveblog hieronder.
 1. Ketnet Zomertour doet Roeselare aan en brengt #LikeMe en Samson & Marie mee
  Roeselare

  Ketnet Zomertour doet Roeselare aan en brengt #LikeMe en Samson & Marie mee

  De Ketnet Zomertour komt op 15 augustus naar Roeselare. Tijdens het gratis festival treden Sarah & Bavo, Kaatje, Kamiel & Viktor, GameKeepers, Nachtwacht, Samson & Marie, De KetnetBand en #LikeMe op. Tegelijkertijd kun je in het festivaldorp terecht om in de selfiecorner op de foto te gaan met je favoriete artiesten en is er voor de kleinsten een peuterhoekje van Ketnet Junior. Daar vind je onder andere een borstvoedingshoekje, luierkussens, eetstoeltjes,... En er is een consulente van Kind & Gezin aanwezig om jonge ouders bij te staan met raad en daad.