Lisa en Séraphin zoeken overnemers voor hun pand in Roeselare en starten in september met de bouw van een hotel-restaurant in de Ardennen.
Volledig scherm
PREMIUM
Lisa en Séraphin zoeken overnemers voor hun pand in Roeselare en starten in september met de bouw van een hotel-restaurant in de Ardennen. © Maxime Petit

Lisa en Séraphin stoppen met Weinbeisserei en bouwen nieuw hotel-restaurant in Ardennen: “Na de zomer verhuizen we al”

RoeselareNa vijf jaar komt er een einde aan wijnbar en restaurant Weinbeisserei. Uitbaters Lisa Driegelinck en Séraphin Boon, beiden 30 jaar, ruilen Roeselare in voor de Ardennen. In Amberloup, in de provincie Luxemburg, starten ze dit najaar de bouw van een nieuw hotel-restaurant. Hun zaak staat over te nemen. “We gaan helemaal voor onze droom.”

 1. Aparte jeugdhuiswerking in JOC verdwijnt, barruimte kan voortaan gehuurd worden door jeugdverenigingen en jongeren
  Lichtervelde

  Aparte jeugdhuis­wer­king in JOC verdwijnt, barruimte kan voortaan gehuurd worden door jeugdvere­ni­gin­gen en jongeren

  Na het ter ziele gaan van jeugdhuis De Keirse in maart was het even onduidelijk welke richting er uit zou gegaan worden met de jeugdhuiswerking in Lichtervelde. Dat is nu wel duidelijk. Een apart jeugdhuis komt er niet meer en de werking wordt geïntegreerd in het bredere verhaal van JOC De Lichting. De barruimte kan voortaan gehuurd worden. “De ruimte staat open voor verenigingen, organisaties en geëngageerde jongeren, met de jeugd als doelpubliek”, aldus jeugdschepen Bogaert (CD&V).
 2. Streetkarting Roeselare palmt tijdens Pinksterweekend bedrijventerrein Wijnendale in: “Deels op de openbare weg en met snelheden tot 30 kilometer per uur”
  Beveren

  Streetkar­ting Roeselare palmt tijdens Pinkster­week­end bedrijven­ter­rein Wijnendale in: “Deels op de openbare weg en met snelheden tot 30 kilometer per uur”

  Bedrijventerrein Wijnendale in Beveren wordt tijdens het Pinksterweekend twee dagen lang omgevormd tot een racecircuit. Jan Seynaeve en Steve Brown organiseerden er in 2019 voor het eerst een streetkarting en een vervolg kon niet uitblijven. “Indertijd hebben we de dag zelf al beslist dat de tweede editie grootser moest zijn”, aldus het duo. Dit jaar pakken ze dan ook uit met een tweedaags outdoor kartingevent voor zowel ervaren karters als amateurs.