Op zoek naar inspiratie voor kerst? HLN helpt je op weg.
Volledig scherm
PREMIUM
Op zoek naar inspiratie voor kerst? HLN helpt je op weg. © repro Sam Vanacker

Leg eens een kousenabonnement of West-Vlaamse rennertjes onder de kerstboom. Met deze 20 cadeautips uit eigen streek scoor je gegarandeerd

West-VlaanderenGeen zin om straks een saaie cadeaubon onder de kerstboom te leggen? Met ons lijstje met 20 uiterst originele West-Vlaamse eindejaarsgeschenkjes verras je straks de grootste criticus binnen je bubbel. Gin op basis van olifantenmest, Monopoly met Oostende als thema of het nieuwste boek over Brugge: aan leuke ideetjes geen gebrek in de kustprovincie.

 1. KOERS te bezoeken tijdens Grote Prijs Monseré
  Roeselare

  KOERS te bezoeken tijdens Grote Prijs Monseré

  Dankzij de tiende editie van de Grote Prijs Jean-Pierre Monseré is zondag 7 maart een Roeselaarse wielerhoogdag. De wielerwedstrijd zelf moet je door de coronamaatregelen op de buis volgen via Sporza. Maar KOERS. Museum van de Wielersport opent die dag wel gratis de deuren. Reserveren is nog altijd aangewezen. Als je een bezoekje brengt aan het museum op het Polenplein kun je er ook kennismaken met twee nieuwe Jempi-memorabilia: een retro Jempi-supporterspet en een set van drie Jempi-miniatuurrenners in een showvitrine.
 1. Schoonheidsinstituut Glamish voortaan in Noordstraat: “Nu ook met winkel waar we enkel het beste verkopen”
  Roeselare

  Schoon­heids­in­sti­tuut Glamish voortaan in Noord­straat: “Nu ook met winkel waar we enkel het beste verkopen”

  Net voor de niet-medische contactberoepen weer aan de slag konden, verhuisde Evelyn Vandeputte haar schoonheidsinstituut Glamish naar de Noordstraat 68 in Roeselare. Hiermee ziet ze een tweevoudige droom in vervulling gaan: een locatie in het hart van Roeselare én een eigen winkel naast haar instituut. “De reacties zijn enorm positief. Op dag één mocht ik onmiddellijk al enkele nieuwe klanten verwelkomen”, aldus een razend enthousiaste Evelyn.
 2. Alexander Doom op het EK indoor in Torun: “Individueel de halve finale halen zou fantastisch zijn”
  ATLETIEK

  Alexander Doom op het EK indoor in Torun: “Individu­eel de halve finale halen zou fantas­tisch zijn”

  Vanavond wordt het Europees kampioenschap indoor in het Poolse Torun op gang geschoten. België treedt er aan met een ruime selectie van dertig atleten. Alexander Doom (23) heeft de komende dagen een heel druk programma, want de Roeselarenaar komt individueel in actie op de 400m en maakt ook deel uit van het 4x400m estafetteteam. “Ik kom hier vooral om te leren. Alles wat erbij komt, is mooi meegenomen”, klinkt het.
 1. Indrukwekkende timelapse laat zien hoe slecht sigarettenpeuken zijn voor de natuur
  Play
  Onze Natuur

  Indrukwek­ken­de timelapse laat zien hoe slecht sigaretten­peu­ken zijn voor de natuur

 2. 119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpaleis
  Play

  119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpa­leis