Leerlingen van de Burgerschool en het VTI vormen voortaan een zeilploeg.
Volledig scherm
Leerlingen van de Burgerschool en het VTI vormen voortaan een zeilploeg. © RV

Leerlingen VTI en Burgerschool vormen samen een zeilploeg

Vijf jaar na de opstart van een zeilproject in de Burgerschool wordt het project nu opengetrokken naar andere scholen. Voortaan kunnen ook leerlingen van het VTI leren zeilen. De eerste ‘gemengde’ ploeg telt zeven leden van de Burgerschool en vier van het VTI.

 1. Ardoois station wordt Groenten en Fruit De Statie: “We kregen dit idee tijdens de lockdown”
  Ardooie

  Ardoois station wordt Groenten en Fruit De Statie: “We kregen dit idee tijdens de lockdown”

  Na jaren leegstand krijgt het vroegere stationsgebouw van Ardooie een nieuwe invulling. Op vrijdag 30 oktober openen Axelle Georges (25) en Mathias Vackier (29) op de hoek van de Stations- en de Biekorfstraat Groenten en Fruit De Statie. Het koppel kent de branche, want Mathias brengt al jaren groenten en fruit aan de man als marktkramer. Maar corona, en de tijdelijke afgelasting van de wekelijkse markten, deed hen nadenken over een alternatief met de winkel als resultaat.
 2. Aantal coronapatiënten AZ Delta op één week tijd meer dan verdubbeld: extra Covid-afdelingen worden klaar gemaakt
  Rumbeke / Menen / Torhout

  Aantal coronapa­tiën­ten AZ Delta op één week tijd meer dan verdubbeld: extra Co­vid-afdelingen worden klaar gemaakt

  In het AZ Delta worden op dit moment 67 coronapatiënten verzorgd, 9 daarvan liggen op de dienst intensieve zorgen. Precies een week geleden ging het nog om 26 patiënten, meer dan een verdubbeling op amper één week tijd dus. Ondertussen wordt in de campus Rumbeke een derde Covid-afdeling klaar gemaakt, ook in de campus Torhout opent morgenmiddag een Covid-afdeling.