De kinderen tijdens het planten van de bloembollen op het de Coninckplein in Roeselare.
Volledig scherm
De kinderen tijdens het planten van de bloembollen op het de Coninckplein in Roeselare. © Maxime Petit

Leerlingen Vrije Centrumschool planten 3.780 bloembollen op de Coninckplein (en er volgen er nog 30.000 extra)

RoeselareHet de Coninckplein zal volgend voorjaar kleuren en geuren dankzij de leerlingen van het eerste en vierde leerjaar van de Vrije Centrumschool. Zij hebben er dinsdag duizenden bloembollen in de grond gestopt.

 1. “Eerbetoon aan alle verdwenen Belgische brouwerijen”: Zwaan 9 brengt met 1730 bier gerijpt op Calvadosvaten op de markt
  PREMIUM
  Roeselare

  “Eerbetoon aan alle verdwenen Belgische brouwerij­en”: Zwaan 9 brengt met 1730 bier gerijpt op Calvadosva­ten op de markt

  Bierfirma Zwaan 9 lanceert 1730, een nieuw biertje dat acht maanden op een Calvadosvat heeft gerijpt. Bert Soete, Rik Vanblaere en Patrick Decock creëerden het exclusieve brouwsel, waarvan maar 500 flesjes van 75 centiliter beschikbaar zijn. Het is een eerbetoon aan alle verdwenen brouwerijen in België, waaronder ook die van hun eigen voorouders. “Wie 1730 al proefde, noemt het biertje ons meesterwerk”, glundert Vanblaere.
 2. Van een afgeslankt Sinterklaasfeest tot een heuse Beatrun: vijf weekendtips in Zuid-West-Vlaanderen
  PREMIUM
  Roeselare/Ieper/Geluveld/Waregem/Ruiselede/Aalter

  Van een afgeslankt Sinter­klaas­feest tot een heuse Beatrun: vijf weekend­tips in Zuid-West-Vlaanderen

  Natuurlijk trekken we er komend weekend graag op uit, alleen of met het gezin. Maar dit keer was het zoeken naar evenementen die niet zijn afgelast door corona. Het is duidelijk: we moeten buiten zijn, in open lucht en liefst op een beetje afstand. Hieronder graag enkele ideetjes voor een uitstapje in het weekend van 27 en 28 november. Geniet ervan, op een gezonde manier.