Ode Segaert aan de slag bij Albert Heijn.
Volledig scherm
Ode Segaert aan de slag bij Albert Heijn. © Maxime Petit

Leerlingen St.-Lutgart runnen Albert Heijn: “Leuk dat we de theorie eens in de praktijk kunnen toepassen”

Ongewoon zicht donderdagochtend in Albert Heijn op de Brugsesteenweg. Negentien leerlingen van het vijfde leerjaar van vrije basisschool St-Lutgart stonden er achter de kassa, vulden de rekken aan, hielpen in de bakkerij en controleerden de houdbaarheid van de voedingswaren in de schappen. “Leuk om de theorie uit de les eens in het echt te kunnen toepassen”, glunderen ze. Ze hadden de ervaring te danken aan de Talentenstage van Vlajo, een organisatie die ondernemingszin in het onderwijs stimuleert.

 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. Elfvoudig Belgisch kampioen opent in 2022 biljartparadijs Smoking Cue aan Stationsplein: “We bieden alle caféspelen aan, maar je kunt hier ook een hapje eten”
  PREMIUM
  Roeselare / Torhout

  Elfvoudig Belgisch kampioen opent in 2022 biljartpa­ra­dijs Smoking Cue aan Stations­plein: “We bieden alle caféspelen aan, maar je kunt hier ook een hapje eten”

  Het Stationsplein van Roeselare krijgt er volgend jaar met Smoking Cue een nieuwe trekpleister bij. In het voormalig pand van platenzaak Popcorn Music opent Jan Dulst (45) een nieuwe vestiging van zijn biljart- en sportbar die hij al in Torhout uitbaat. “We gaan voor een totaalconcept met eten, drinken en caféspelen”, legt de elfvoudig Belgisch kampioen poolbiljart uit.