Ode Segaert aan de slag bij Albert Heijn.
Volledig scherm
Ode Segaert aan de slag bij Albert Heijn. © Maxime Petit

Leerlingen St.-Lutgart runnen Albert Heijn: “Leuk dat we de theorie eens in de praktijk kunnen toepassen”

Ongewoon zicht donderdagochtend in Albert Heijn op de Brugsesteenweg. Negentien leerlingen van het vijfde leerjaar van vrije basisschool St-Lutgart stonden er achter de kassa, vulden de rekken aan, hielpen in de bakkerij en controleerden de houdbaarheid van de voedingswaren in de schappen. “Leuk om de theorie uit de les eens in het echt te kunnen toepassen”, glunderen ze. Ze hadden de ervaring te danken aan de Talentenstage van Vlajo, een organisatie die ondernemingszin in het onderwijs stimuleert.

 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?