De virtualrealityervaring kwam stevig binnen bij Laurien Thevelein, Swann Valour en Stefanie Casier.
Volledig scherm
De virtualrealityervaring kwam stevig binnen bij Laurien Thevelein, Swann Valour en Stefanie Casier. © Joke Couvreur

Leerlingen ervaren gevaren van spoorlopen via virtual reality: “Je staat vlakbij als een jongen gegrepen wordt door een trein. Dit schudt je wel wakker”

Uit cijfers van Infrabel blijkt dat het aantal ongevallen aan West-Vlaamse spooroverwegen maar niet wil dalen. Het aantal meldingen van spoorlopers is dan weer wel gedaald. De spoorwegbeheerder blijft sensibiliseren en liet de leerlingen van de Vrije Middelbare School dinsdagochtend met een virtualrealitybril ervaren hoe gevaarlijk spoorlopen is. Infrabel gaat in november ook de overweg in de Mandellaan beter beveiligen. Hiervoor moet de overweg drie weken dicht.

0 reacties

  1. Stukje van 35 jaar oude warmtenet wordt vervangen
    Roeselare

    Stukje van 35 jaar oude warmtenet wordt vervangen

    Enkele leidingen van het warmtenet van afvalintercommunale Mirom zijn na 35 jaar niet meer in de beste staat. Vervanging is noodzakelijk om de goeie continuïteit en betrouwbaarheid van het warmtenet te behouden. Dit is onder meer het geval ter hoogte van de inrit van de parking van het voormalige H. Hartziekenhuis waar het warmtenet de Westlaan kruist, om zo onder meer Vincenthove en De Spil van schone warmte te voorzien. In augustus worden de broodnodige werken uitgevoerd. Hiervoor wordt de Westlaan vanaf 23 augustus voor anderhalve week onderbroken voor alle verkeer. Ook zal deze warmtenettak hiervoor gedurende enkele dagen buiten dienst gesteld worden. Het resterende warmtenet blijft gewoon in dienst. De voorbereidende werken starten al op 9 augustus. Tijdens de werken zal er een doorgang voor fietsers en voetgangers behouden blijven, voor zover dat mogelijk en veilig is. Er wordt een omleiding voorzien via de Lindenstraat. Van 23 augustus tot 30 augustus zal er in beide richtingen geen doorgang zijn voor gemotoriseerd verkeer. Deze periode wordt tot een absoluut minimum beperkt en kan vervroegd worden als de werken vlotter verlopen dan ingeschat.