De Broederschool verzamelde een recordbedrag voor Payoga.
Volledig scherm
De Broederschool verzamelde een recordbedrag voor Payoga. © RV

Leerlingen Broederschool sporten recordbedrag bijeen voor opstart duurzame ondernemingen op de Filipijnen

RoeselareDe Roeselaarse Broederschool sprokkelde via een sponsorloop het recordbedrag van 5.000 euro bijeen voor het Payoga-Kapataganproject, een sociale onderneming en coöperatie in de Filipijnen. De cheque werd deze week overhandigd.

 1. Op zoek naar het wielerhart van Deceuninck bij de start van de Tour en als nieuwe naamsponsor bij Alpecin: “We spelen op het hoogste niveau, maar toch ademt de ploeg een echte familiesfeer uit”
  PREMIUM
  Hooglede

  Op zoek naar het wielerhart van Deceuninck bij de start van de Tour en als nieuwe naamspon­sor bij Alpecin: “We spelen op het hoogste niveau, maar toch ademt de ploeg een echte familie­sfeer uit”

  De Ronde van Frankrijk is vrijdag van start gegaan in Denemarken. Aan de start van het grootste wielerevenement van het jaar stond voor het eerst Alpecin-Deceuninck. Geen nieuwe ploeg, wel de nieuwe naam voor de ploeg van Mathieu van der Poel. Ontwerper en fabrikant van pvc- en aluminium ramen en deuren Deceuninck uit Gits (Hooglede) klimt vanaf de start van de Tour de France op van sponsor naar naamsponsor. De ideale gelegenheid dus voor een verhaal over ondernemen en wielrennen en de zoektocht naar het wielerhart van het bedrijf met CEO Bruno Humblet.
 2. Bootcamp leert je de zorg voor jezelf centraal te zetten
  Roeselare

  Bootcamp leert je de zorg voor jezelf centraal te zetten

  De ‘Roeselaarse Coalitie tegen Burn-out’ organiseert op 14, 15 en 16 juli de ‘No stress bootcamp’, een driedaags programma met lichaamsgerichte oefeningen, dialoog, meditatie- en stemtechnieken die je leert hoe je de zorg voor jezelf kan bewaken en veilig stellen. Deze bootcamp, inclusief vegetarische lunches en versnaperingen, vindt plaats in zaal Rinus op de Beverseaardeweg 29. Deelnemen kost 15 euro. Meer info of inschrijven op avansa-mzw.be of 056/26.06.00.
 3. Van ’t Vleeshuis naar Canada: eerst twee maanden op avontuur als kookkoppel, daarna voorgoed verhuizen
  PREMIUM
  Roeselare

  Van ’t Vleeshuis naar Canada: eerst twee maanden op avontuur als kookkoppel, daarna voorgoed verhuizen

  “Dit wordt de overgang naar een nieuw hoofdstuk in ons leven.” Jan Veranneman en Hilde Baelen (beiden 52), die dertig jaar ’t Vleeshuis gerund hebben, hebben hun groothandel overgelaten en zijn afgelopen weekend vertrokken voor een avontuur van twee maanden in het buitenland. Ze gaan als kookkoppel mee met Philippe Malysse, Jozef Verbrugghe en Jessica Bolle, die vanaf dinsdag een voettocht van duizend kilometer gaan ondernemen ten voordele van de Rumbeekse vzw Onze Kinderen.