Bart Goudeseune mag naar het WK gravelracen in Italië.
Volledig scherm
PREMIUM
Bart Goudeseune mag naar het WK gravelracen in Italië. © CDR

Leerkracht Bart (42) verdedigt Belgische eer op eerste WK gravelrace: “Als ik bij de vijf beste Belgen eindig, spring ik een gat in de lucht”

Roeselare/MenenBart Goudeseune (42) verdedigt begin oktober de Belgische driekleur op het eerste WK gravelracen in Italië. De leerkracht lichamelijke opvoeding ontdekte de gravelbike, een kruising tussen een koersfiets en een mountainbike, tijdens corona. Die nieuwigheid wakkerde het competitiebeestje in Bart aan. “Het is toch speciaal dat ik straks in een truitje van de Belgische ploeg mag rijden”, vindt Bart.

 1. Geen machtiging nodig voor vuurwerk op oudejaarsnacht
  Roeselare

  Geen machtiging nodig voor vuurwerk op oudejaars­nacht

  Het nieuwe jaar knallend inzetten? Het kan in Roeselare. Terwijl je nomaliter een aanvraag moet indienen bij de stad om vuurwerk te mogen afsteken, is er voor de nacht van 31 december op 1 januari geen schriftelijke machtiging nodig. Tijdens oudejaarsnacht mag er wel enkel feestvuurwerk door en besteld voor particulieren afgestoken worden tussen 23 en 2 uur. Tips om veilig om te gaan met vuurwerk zijn te vinden op https://www.roeselare.be/vrije-tijd/zelf-organiseren/vergunningen-en-aanvragen/vergunning-voor-het-afvuren-van-vuurwerk.
 1. Club Roeselare en vzw Inval dompelen je onder in kerstsfeer
  Roeselare

  Club Roeselare en vzw Inval dompelen je onder in kerstsfeer

  Club Roeselare en vzw Inval bundelen de krachten voor een afterwork winterbar. Op vrijdag 16 december zetten ze buiten aan het Rodenbachstadion, ter hoogte van de Onze-Lieve-Vrouwemarkt, een mini-kerstmarkt op waar je kan genieten van de traditionele kerstmarktdranken en een warme hap. Dit alles tegen pré-corona/energiecrisisprijzen. Er is tussen 17 en 23 uur ook livemuziek met een bandje. De kinderen kunnen zich uitleven op het afgesloten speelplein. De opbrengst gaat naar voetbalclub Club Roeselare en VZW Inval. Tijdens het aansluitende weekend, op 17 en 18 december, is er trouwens op Club Roeselare een groots duiveltjes- en preminiementornooi met 52 deelnemende ploegen.