De landbouwersfamilie Dewulf snelde te hulp om in de Kortewagenstraat in Beitem op een snelle manier veel water weg te pompen.
Volledig scherm
De landbouwersfamilie Dewulf snelde te hulp om in de Kortewagenstraat in Beitem op een snelle manier veel water weg te pompen. © Hans Verbeke

Landbouwersfamilie pompt zoveel mogelijk water weg: “Zij hebben ons voor erger behoed”

Beitem/MoorsledeOp verscheidene plaatsen in de Mandelstreek heeft de overvloedige regen - beperkte - overlast veroorzaakt. Het zwaartepunt lag op de grens van Moorslede en Beitem bij Roeselare - daar liep één woning onder water - en de noordkant van Izegem. “Dankzij de inspanningen van een landbouwer, die we zelf hebben gebeld, is erger vermeden”, klinkt het in Beitem.

 1. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.
 2. H. Horriestraat tijdelijk dicht door verbouwing Gastro Henri
  Roeselare

  H. Horrie­straat tijdelijk dicht door verbouwing Gastro Henri

  Restaurant Gastro Henri wil een extra verdiep bovenop hun restaurant langs de Henri Horriestraat realiseren. Om die verbouwingswerken te kunnen uitvoeren, is het nodig om de straat af te sluiten. De Henri Horriestraat wordt afgesloten voor doorgaand verkeer van maandag 3 oktober tot en met vrijdag 7 oktober, van maandag 10 oktober tot en met woensdag 12 oktober en op vrijdag 14 oktober. Plaatselijk verkeer zal er mogelijk zijn. Doorgaand verkeer moet daarentegen een omleiding volgen via de Sint-Amandsstraat en Noordstraat.