De landbouwersfamilie Dewulf snelde te hulp om in de Kortewagenstraat in Beitem op een snelle manier veel water weg te pompen.
Volledig scherm
De landbouwersfamilie Dewulf snelde te hulp om in de Kortewagenstraat in Beitem op een snelle manier veel water weg te pompen. © Hans Verbeke

Landbouwersfamilie pompt zoveel mogelijk water weg: “Zij hebben ons voor erger behoed”

Beitem/MoorsledeOp verscheidene plaatsen in de Mandelstreek heeft de overvloedige regen - beperkte - overlast veroorzaakt. Het zwaartepunt lag op de grens van Moorslede en Beitem bij Roeselare - daar liep één woning onder water - en de noordkant van Izegem. “Dankzij de inspanningen van een landbouwer, die we zelf hebben gebeld, is erger vermeden”, klinkt het in Beitem.

  1. Nederlandse naamgenoot wil dat Tieltse slagerij Luca van naam verandert: “Dit is verwarrend voor mijn Belgische klanten”
    PREMIUM
    Tielt

    Nederland­se naamgenoot wil dat Tieltse slagerij Luca van naam verandert: “Dit is verwarrend voor mijn Belgische klanten”

    Krijgt de nieuwe slagerij Luca uit Tielt straks een nieuwe naam? Als het van slagerij Luca uit het Nederlandse Dordrecht afhangt wel. Die heeft de merknaam namelijk voor de hele Benelux vastgelegd, want naast de naam verkopen beiden ook Roemeense specialiteiten. “Te verwarrend, zeker voor mijn Belgische klanten”, vindt de Nederlandse slager Florin Luca.