Lien Siemoens (tweede van links) roept samen met enkele medewerkers van Dierenasiel Regio Roeselare op om je hond te laten chippen en ook correct te registreren.
Volledig scherm
PREMIUM
Lien Siemoens (tweede van links) roept samen met enkele medewerkers van Dierenasiel Regio Roeselare op om je hond te laten chippen en ook correct te registreren. © Maxime Petit

“Laat je hond chippen”: Dierenasiel Regio Roeselare overvol door verloren honden wiens baasje niet te vinden is

RoeselareLien Siemoens, coördinator van Dierenasiel Regio Roeselare, trekt aan de alarmbel. De voorbije maanden ziet ze het aantal interventies voor verloren en achtergelaten honden drastisch stijgen. Vaak zijn die dieren niet gechipt of niet correct geregistreerd, zodat het onmogelijk is hun baasjes te traceren. Een probleem dat ook gekend is bij andere asielen. Lien lanceert dan ook een warme oproep aan alle hondeneigenaren en dierenartsen.

  1. Organisatie Parkies roept op geen peuken op de grond te gooien
    Roeselare

    Organisa­tie Parkies roept op geen peuken op de grond te gooien

    Nog deze vrijdag en volgende week kan je genieten van een gratis Parkies-concert in het Roeselaarse Sint-Sebastiaanspark. Met de droogte en de hoge temperaturen in het achterhoofd lanceert de organisatie via hun sociale media een oproep aan hun bezoekers om zeker geen peuken op de grond te gooien. Dit niet alleen omwille van het risico op brandgevaar. “We zijn een groen festival met een hart voor de natuur, dus hopelijk kunnen we op jullie steun rekenen”, klinkt het. Deze week staat ABBA4U op de Parkies in Roeselare, volgende week sluit Gers Pardoel de reeks concerten af.