Cultuurcentrum De Spil
Volledig scherm
Cultuurcentrum De Spil © Maxime Petit

La Folia focust op psychische kwetsbaarheid

 1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 2. Data bekend voor gemeenteraadszittingen 2023
  Roeselare

  Data bekend voor gemeente­raads­zit­tin­gen 2023

  In 2023 staan tien zittingen van de Roeselaarse gemeenteraad en de raad voor maatschappelijk welzijn (RMW) en twee themagemeenteraden gepland. Dit op 23 januari, 13 februari, 27 maart, 15 mei, 16 mei, 26 juni, 11 september, 16 oktober, 21 november, 18 en 19 december. De zittingen op 16 mei en 21 november zijn themazittingen. De locaties en agenda’s kunnen steeds geraadpleegd worden op www.roeselare.be. De zittingen worden bovendien gelivestreamd zodat ze ook via de stadswebsite te volgen en later opnieuw te beluisteren zijn. Ga daarvoor naar www.roeselare.be/gemeenteraad.
 1. Kenny Van Houcke en HO Beitem zegevieren in kelderkraker tegen Brugge: “We hebben vertrouwen in deze situatie”
  krachtbal eerste nationale

  Kenny Van Houcke en HO Beitem zegevieren in kelderkra­ker tegen Brugge: “We hebben vertrouwen in deze situatie”

  HO Beitem realiseerde afgelopen weekend een belangrijke 25-23-zege tegen Sporting Brugge in de hoogste afdeling van het krachtbal. In een rechtstreeks duel voor het behoud haalde Beitem zijn tweede zege van het seizoen binnen en komt het nu (met een match minder gespeeld) op gelijke hoogte met Inter Assebroek en Sporting Brugge, die ook 26 punten tellen.
 2. Sloophamer creëert volgende maand toegang tot nieuw stadhuis
  Roeselare

  Sloophamer creëert volgende maand toegang tot nieuw stadhuis

  Op de Roeselaarse Grote Markt is enkele weken terug gestart met de werken aan het historische belfort. Hiertoe werd het gebouw naast het stadhuis volledig ingepakt. Op vandaag is de gevelreiniging al afgerond en is de aannemer volop bezig met het restaureren van de natuursteen en de gevelstenen. In januari volgt een ingrijpende sloop. Dan gaat het verbindingstukje tussen het belfort en het stadhuis tegen de vlakte om de toegang te creëren tot het nieuwe stadhuis dat tegen 2024 verrijst.
 3. Matthijs Verhanneman doet met Knack Roeselare gouden zaken tegen Greenyard Maaseik: “Opletten voor de terugwedstrijd”
  Volleybal Beker van België

  Matthijs Verhanne­man doet met Knack Roeselare gouden zaken tegen Greenyard Maaseik: “Opletten voor de terugwed­strijd”

  Het gebeurt niet zo vaak dat de clash tussen Knack Roeselare en Greenyard Maaseik op een snelle 3-0 eindigt. Zaterdagavond kregen de Belgische kampioenen dit huzarenstukje wel voor elkaar tijdens de heenwedstrijd van de halve finale van de ‘Belgian Cup’. De West-Vlaamse ploeg zit in een uitstekende periode. Knap verweer tegen Lube Civitanova in de Champions League plus een meesterlijke overwinning tegen Maaseik. Deze week werden topresultaten genoteerd en volgende woensdag staat in de ‘Lotto Volley League’ een nieuw duel gepland tegen Caruur Gent.