Rudy Pattyn en zijn verkoopsteam met Céleste Deforce, Suzanne Deneweth, Justine Baele en Charlotte Vermeersch. Onze lezers verkozen La Boule de Glace tot beste ijssalon van de Mandelstreek.
Volledig scherm
Rudy Pattyn en zijn verkoopsteam met Céleste Deforce, Suzanne Deneweth, Justine Baele en Charlotte Vermeersch. Onze lezers verkozen La Boule de Glace tot beste ijssalon van de Mandelstreek. © VDI

La Boule de Glace verkoopt volgens onze lezers lekkerste ijs van de Mandelstreek: “Versheid is hét geheim”

De stemmen zijn geteld en de winnaar is bekend. Je kon een hele week online stemmen op je favoriete ijssalon of -kar in de Mandelstreek en La Boule de Glace uit Roeselare heeft volgens jullie het lekkerste ijs.

0 reacties

  1. Slagers lopen warm voor West-Vlaams groenteschelletje en groentekroket: “Eetgewoonten veranderen, we moeten mee met de tijd”
    PREMIUM
    Roeselare

    Slagers lopen warm voor West-Vlaams groente­schel­le­tje en groentekro­ket: “Eetgewoon­ten veranderen, we moeten mee met de tijd”

    Opmerkelijk. Vanaf november liggen er twee vernieuwende, 100% West-Vlaamse en bovenal vegetarische streekproducten in de slagerstoonbank. Het West-Vlaams groenteschelletje is ontwikkeld door leerling-slagers van GO! Atheneum Diksmuide terwijl leerlingen van Ter Groene Poorte in Brugge tekenden voor een kaas-groentekroket met zeewier. Beide producten werden warm onthaald op de ‘Avond van de West-Vlaamse slager’ in Roeselare. “We moeten denken aan de consument. Er zijn steeds meer flexitariërs en daar moeten we op inspelen”, oordeelt Andy Heindryckx van Culinair Slagersatelier De Jachthoorn in Ruddervoorde.
  2. Broers van Vossenberg halen honderden zetels in huis en toveren grote zaal om tot ‘Garden Of Love’: “Gewaagd concept, maar als we iets doen, dan doen we het goed”
    PREMIUM
    Hooglede

    Broers van Vossenberg halen honderden zetels in huis en toveren grote zaal om tot ‘Garden Of Love’: “Gewaagd concept, maar als we iets doen, dan doen we het goed”

    Paul en Alexander De Witte van De Vossenberg pakken uit met een gewaagd nieuw concept. Ze toveren om de twee weken de grote zaal van het feestzalencomplex om tot één gigantische loungebar. Ze haalden liefst 300 zetels in huis, waarmee de hele zaal vol staat met tientallen aaneengesloten salons. Vanaf 19 november kan er telkens 700 man in de zetels genieten van een menuutje, waarna de dansvloer open gaat.
  1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
    Livios

    Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

    Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
  2. Laury (26) werkte in beste restaurants ter wereld en komt nu thuis in Izegemse tweesterrenzaak La Durée: “Alles weer in het Nederlands uitleggen wordt uitdaging”
    PREMIUM
    Roeselare/Izegem

    Laury (26) werkte in beste restau­rants ter wereld en komt nu thuis in Izegemse tweester­ren­zaak La Durée: “Alles weer in het Nederlands uitleggen wordt uitdaging”

    De Roeselaarse Laury Deleersnyder (26) maakte de afgelopen jaren deel uit van de brigades van ’s werelds beste restaurants zoals The Fat Duck in Londen en Geranium in Kopenhagen. Maar nu kiest ze er bewust voor om in eigen streek aan de slag te gaan. Vandaag start ze als zaalverantwoordelijke in la Durée, het Izegemse tweesterrenrestaurant van chef Angelo Rosseel. “Ik was toe aan een nieuwe uitdaging en tegelijkertijd is m’n terugkeer een nieuwe stap in de richting van mijn eigen zaak”, aldus Laury.