Younited Cycling helpt een groep kwestbare Roeselarenaars vooruit in hun leven en de maatschappij.
Volledig scherm
Younited Cycling helpt een groep kwestbare Roeselarenaars vooruit in hun leven en de maatschappij. © Maxime Petit

Kwetsbare Roeselarenaars gaan via Younited Cycling uitdaging aan om volgend jaar Vlaanderens Mooiste te fietsen: “Alcoholvrij dankzij dit project”

RoeselareRoeselare is een bijzondere wielerploeg rijker. Younited Cycling is opgestart vanuit het team dak – en thuislozen van het Welzijnshuis Roeselare en biedt naast een wekelijkse fietstraining ook medische screenings, fietslessen en fietsherstellessen aan. Een ploeg van tien kwetsbare personen werkt op die manier niet alleen aan hun re-integratie, maar stoomt zich ook klaar om in 2022 deel te nemen aan Vlaanderens Mooiste en op termijn misschien zelfs aan de slag te gaan als seingever.

 1. Acrobatie, theater of een snuifje kunst: Nieuwe vzw Cultus maakt van kasteel Blauwhuis culturele ‘speeltuin’ voor lokale verenigingen
  Izegem

  Acrobatie, theater of een snuifje kunst: Nieuwe vzw Cultus maakt van kasteel Blauwhuis culturele ‘speeltuin’ voor lokale verenigin­gen

  Van een tentoonstelling met werk van lokale kunstenaars over acrobatenacts tot theateracts rond historische figuren: Wie deze zomer al eens naar het kasteelpark Blauwhuis afzakt, zal zich duidelijk niet vervelen. Om van het kasteel, dat in september de deuren opent, nu al een culturele trekpleister te maken, pakt de nieuwe vzw Cultus de komende weken alvast uit met verschillende acts en evenementen.
 2. Op de valreep: ook Jasper Philipsen en Edward Theuns op Dovy Natourcriterium
  Roeselare

  Op de valreep: ook Jasper Philipsen en Edward Theuns op Dovy Natourcri­te­ri­um

  Minder dan 12 uur voor straks het officiële startschot van het 11e Dovy Natourcriterium weerklinkt, maakt de organiserende vzw Roeselare Koers nog twee extra namen bekend van Belgische toppers die straks door de Roeselaarse centrumstraten koersen. Het gaat om Jasper Philipsen van Alpecin-Fenix Cycling Team en Edward Theuns van Trek-Segafredo. De eerste wedstrijd van de dag wordt straks om 16 uur gereden. Daarna volgen een voorstelling van de eliterenners, een tijdrit en het eigenlijke criterium. Alle details en de volledige deelnemerslijst zijn terug te vinden op http://natourroeselare.be.