Floris Boccanegra in IJsland. Naast hem zien we een rugzak, verpakt in isolatiemateriaal, met daarin een blok (smeltend) ijs.
Volledig scherm
PREMIUM
Floris Boccanegra in IJsland. Naast hem zien we een rugzak, verpakt in isolatiemateriaal, met daarin een blok (smeltend) ijs. © Jeroen Van Nieuwenhove

Kunstenaar brengt 1.000 kilo ijs naar IJslandse bergtop: “Niet op gerekend dat het zo snel zou smelten, al maakt het mijn performance nóg absurder”

Roeselare/BrusselFloris Boccanegra (33) heeft in IJsland zijn kunstperformance ‘Debt’ voltooid. Zeven tot acht keer per dag stapte de Roeselarenaar een week lang met twintig kilogram ijs op zijn rug de Ok-vulkaan op, op 1.198 meter hoogte. Eigenlijk had er nu één ton ijs moeten liggen op de top, waarmee de kunstenaar de klimaatverandering wilde aankaarten. Ironisch genoeg smolt het ijs te snel weg.

 1. Van populaire Air Jordans tot favoriet van Rihanna en Run DMC: museum Eperon d’Or duikt met nieuwe expo in de wondere wereld van de sneakers
  Izegem

  Van populaire Air Jordans tot favoriet van Rihanna en Run DMC: museum Eperon d’Or duikt met nieuwe expo in de wondere wereld van de sneakers

  Je hebt ze zelfs in het goud of met Swarovski-kristallen. Juwelen, zou je dan denken. Maar nee, we hebben het over sneakers. Heel excentrieke en exclusieve sneakers. Rond deze sportschoenen is ondertussen een heuse subcultuur rond ontstaan. Het kon dan ook niet anders dat het Izegemse stadsmuseum Eperon d’Or, waar de schoen een hoofdrol speelt, ze eens in de schijnwerpers zou plaatsen. Vanaf zaterdag 29 oktober kun je er tientallen exemplaren bewonderen. Wij brengen alvast een ‘sneak’ preview.
 1. Data bekend voor gemeenteraadszittingen 2023
  Roeselare

  Data bekend voor gemeente­raads­zit­tin­gen 2023

  In 2023 staan tien zittingen van de Roeselaarse gemeenteraad en de raad voor maatschappelijk welzijn (RMW) en twee themagemeenteraden gepland. Dit op 23 januari, 13 februari, 27 maart, 15 mei, 16 mei, 26 juni, 11 september, 16 oktober, 21 november, 18 en 19 december. De zittingen op 16 mei en 21 november zijn themazittingen. De locaties en agenda’s kunnen steeds geraadpleegd worden op www.roeselare.be. De zittingen worden bovendien gelivestreamd zodat ze ook via de stadswebsite te volgen en later opnieuw te beluisteren zijn. Ga daarvoor naar www.roeselare.be/gemeenteraad.
 2. Plaatselijk eenrichtingsverkeer in Biezenstraat door nutwerken
  Roeselare

  Plaatse­lijk eenrich­tings­ver­keer in Biezen­straat door nutwerken

  In de Biezenstraat zijn er nutsmaatschappijen aan het werk en dat heeft de rest van deze week impact op het verkeer. Op drie plaatsen moet er een oversteek gemaakt worden met kabels en leidingen waarbij de rijweg gekruist moet worden. Hierdoor geldt er vanaf vandaag, woensdag 7 december, tot en met vrijdag 9 december plaatselijk eenrichtingsverkeer in de richting van de Honzebroekstraat. Ter hoogte van de eerste twee oversteken is er een kort omleiding via de Torteldreef, de Diswegel en de Reigerstraat. Aan de derde oversteek die gerealiseerd wordt, moet je een blokje om via de Fazanten- , Kwartel en Torteldreef.