Volledig scherm
© Google Street View

Kruispunt Diksmuidse- en Oostnieuwkerksesteenweg week dicht voor verkeer

 1. “De kans op slagen is miniem, maar we willen ons niet laten doen.” Horecabroers Jan-Willem (25) en Louis (23) naar Raad van State tegen verplichte sluiting
  Roeselare

  “De kans op slagen is miniem, maar we willen ons niet laten doen.” Horeca­broers Jan-Wil­lem (25) en Louis (23) naar Raad van State tegen verplichte sluiting

  De zaakvoerders van de Roeselaarse Brasserie Flandria trekken naar de Raad van State tegen de beslissing van de federale regering om de horeca een maand te sluiten. Ze vragen bij hoogdringendheid de beslissing om de horeca te sluiten te schorsen. “De regering moet bewijzen dat er besmettingen zijn in de horeca”, aldus de broers Jan-Willem (25) en Louis (23) Pauwelyn.
 2. Op deze negen plaatsen in Izegem fietst u liever niet: “Zuidkaai ongetwijfeld de onveiligste straat”
  PREMIUM
  Izegem

  Op deze negen plaatsen in Izegem fietst u liever niet: “Zuidkaai ongetwij­feld de onveilig­ste straat”

  Het stadsbestuur van Izegem lanceerde vorig jaar nog een ambitieus fietsbeleidsplan met een prijskaartje van 1,3 miljoen euro. Een belangrijke realisatie is de omvorming van het stadscentrum tot een zone waar fietsers altijd voorrang hebben. Toch zijn er volgens onze lezers nog enkele onveilige fietssituaties waar de stad werk kan van maken. Die pijnpunten schotelden we voor aan schepen van Fietsbeleid Caroline Maertens (N-VA). Alles over de plannen rond fietsen in Izegem ontdek je hier, in het volgende deel van ons Fietsdossier West-Vlaanderen.
 1. Brugse veldloop geannuleerd en CrossCup Roeselare verplaatst naar maart 2021

  Brugse veldloop geannu­leerd en CrossCup Roeselare verplaatst naar maart 2021

  Als gevolg van de aanhoudende coronacrisis zullen er in 2020 geen veldlopen meer worden georganiseerd in West-Vlaanderen. De Jongerencross in Waregem werd al een tijd geleden afgelast en nu werd ook de derde editie van de Brugse veldloop geannuleerd. De CrossCupmanche in Roeselare werd dan weer verplaatst naar 21 maart. Op die manier wordt de veldloop in Ieper in januari 2021 de eerste West-Vlaamse cross van het winterseizoen.