Café Breda Viva La Vie, op de Onze-Lieve-Vrouwemarkt in Roeselare.
Volledig scherm
Café Breda Viva La Vie, op de Onze-Lieve-Vrouwemarkt in Roeselare. © Hans Verbeke

Krottegemse tuinconcerten gaan last minute indoor

 1. Opnieuw prikkelarm moment tijdens Roeselare Kermis
  Roeselare

  Opnieuw prikkelarm moment tijdens Roeselare Kermis

  Traditioneel strijken de foorkramers op het einde van de zomervakantie neer in hartje Roeselare. Dit jaar palmen ze van 26 tot 31 augustus het Polenplein en de Grote Markt in. De kermis opent officieel op vrijdag om 17 uur. De volgende dagen kun je telkens vanaf 14 uur op de Grote Markt genieten van de attracties en typische lekkernijen, op het Polenplein vanaf 15 uur. Er wordt bovendien opnieuw gedacht aan wie moeite heeft aan een overdosis prikkels of het graag iets rustiger heeft. Zij kunnen op maandag 29 augustus tussen 15 en 17 uur genieten van een prikkelarm moment met gedempte muziek en gedimde lichten.
 1. Indian summer: met deze spullen geniet je ook na de zomer maximaal van je terras
  HLN Shop

  Indian summer: met deze spullen geniet je ook na de zomer maximaal van je terras

  Heb je van je terras een kleine oase gemaakt waar het heerlijk vertoeven is? Dan wil je daar natuurlijk maximaal van genieten. Nu de zomer stilaan op haar einde loopt zou het maar jammer zijn je gezellige buitenplek straks al te moeten verlaten om je weer binnenskamers terug te trekken. Met enkele kleine en grotere hulpmiddelen is dat gelukkig niet nodig. HLN Shop overloopt wat je kan doen om zo lang mogelijk van je terras te kunnen profiteren.
 2. Ic Dien kaapt subsidie van 100.000 euro voor digitalisering weg
  Roeselare

  Ic Dien kaapt subsidie van 100.000 euro voor digitalise­ring weg

  Ic Dien blijft de koers van digitale vernieuwing verder volgen. Waar ze reeds hun eigen anatomie-app lanceerden, krijgt de Roeselaarse verpleegopleiding nu ook een subsidie van 100.000 euro vanuit het ministerie van onderwijs. Die zullen ze volledig inzetten voor de aanschaf van laptops en andere digitale apparatuur. “In onze school zijn we ons erg bewust dat in de medische wereld, en dus ook in verpleegkunde, digitalisering erg belangrijk is”, duidt directeur Luc Vanrobaeys. “We blijven dan ook niet achter. Integendeel, we willen in Ic Dien steeds een voetje voor zijn. Deze subsidie is een sterke troef voor de school, waarbij we inzetten om alle studenten niet alleen gelijke kansen te bieden op vlak van digitalisering, maar ook de meest geavanceerde. We merken bovendien dat inschrijvende studenten hier ook naar vragen en zijn dan ook blij dat we met deze subsidie hier verder op kunnen inzetten.” Meer op www.icdien.be.