De Krottegemse Ransels pakken als alternatief voor de geannuleerde Krottegemse feesten uit met vier gratis optredens in Breda Viva La Vie.
Volledig scherm
De Krottegemse Ransels pakken als alternatief voor de geannuleerde Krottegemse feesten uit met vier gratis optredens in Breda Viva La Vie. © RV

Krottegemse Happening vervangt Krottegemse Feesten

RoeselareDe Krottegemse Ransels organiseren tijdens het Hemelvaartweekend de Krottegemse Happening als alternatief voor de geannuleerde Krottegemse Feesten. Met vier gratis optredens in Breda Viva La Vie willen ze de wijk over statie toch enig feestgedruis bieden.

 1. AZ Delta gestart met bouw huisartsenwachtpost en Zorgcentrum na Seksueel Geweld op campus Rumbeke
  Rumbeke

  AZ Delta gestart met bouw huisartsen­wacht­post en Zorgcen­trum na Seksueel Geweld op campus Rumbeke

  Op campus Rumbeke van AZ Delta is deze week gestart met de bouw van de huisartsenwachtpost en het definitieve Zorgcentrum na Seksueel Geweld (ZSG). Beide gebouwen komen ter hoogte van de spoeddienst. De spoeddienst blijft tijdens de werken altijd bereikbaar. De huisartsenwachtpost is er voor patiënten die dringende medische hulp nodig hebben tijdens het weekend of feestdagen en zal vermoedelijk klaar zijn tegen eind oktober 2023. Het zorgcentrum na Seksueel Geweld is voorlopig nog te vinden in een tijdelijk onderkomen bij ingang Oost. Het definitieve zorgcentrum, achter de spoeddienst, zou eind mei 2023 in gebruik genomen kunnen worden.
 2. Jonge drugskoerier mag na bijna 5 maanden cel verlaten na arrestatie in Roeselare
  Roeselare

  Jonge drugskoe­rier mag na bijna 5 maanden cel verlaten na arrestatie in Roeselare

  Een 21-jarige Franse drugskoerier die op 8 februari in Roeselare betrapt kon worden, mag na bijna 5 maanden de cel verlaten. Een gevolg van de veroordeling tot 15 maanden celstraf die hij woensdag van de rechter in Kortrijk kreeg. Enkel de periode van voorhechtenis is immers als effectieve celstraf uitgesproken, de rest voorwaardelijk. Zijn Peugeot 306 is hij wel kwijt en hij moet nog een boete van 800 euro betalen.
 1. Vijf weekendtips in Zuid-West-Vlaanderen: van historische vliegtuigen over hardcoretoestanden naar een uitgestelde carnavalstoet
  PREMIUM
  Tielt/Moorsele/Ieper/Zwevezele/Menen

  Vijf weekend­tips in Zuid-West-Vlaanderen: van histori­sche vliegtui­gen over hardcore­toe­stan­den naar een uitgestel­de carnaval­stoet

  Aan de weergoden zal het niet liggen. Het begin van de grote vakantie kondigt zich veelbelovend aan, een paraplu zal je in het beste geval alleen nodig hebben om wat beschutting te zoeken tegen de zon. Ideaal weer dus om er op uit te trekken in onze regio. De activiteitenkalender is goed gevuld, met aanraders zoals het Kunstenfestival in Watou, de Berenfeesten in Meulebeke en de Maria-Ommegang in Poperinge. Voor wie last minute nog wat inspiratie zoekt, selecteerden we graag nog vijf andere ideeën voor een uitstapje, of meer. Geniet ervan!