Bijna 20 jaar na het indienen van hun asielaanvraag staat een koppel voor de rechtbank terecht.
Volledig scherm
Bijna 20 jaar na het indienen van hun asielaanvraag staat een koppel voor de rechtbank terecht. © Photo News

Koppel na bijna 20 jaar terecht voor valse naam bij asielaanvraag: “Om onder de radar van de Russen te blijven, niet om te sjoemelen.”

RoeselareOmdat ze bijna 20 jaar geleden bij hun asielaanvraag in België een valse achternaam gebruikten om onder de radar van de Russen te blijven, moet een Tsjetsjeens koppel uit Roeselare zich nu voor de rechter verantwoorden. Er hangt hen een celstraf van 3 maanden en een boete boven het hoofd. Hun advocaat vroeg de vrijspraak.

  1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
    Tweakers

    Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

    De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.