Plats Divers werd voorgesteld in het ARhus Café
Volledig scherm
PREMIUM
Plats Divers werd voorgesteld in het ARhus Café © Maxime Petit

Kook- en verhalenboek Plats Divers toont dat kokerellen en samen eten verbindt, ook over culturen heen

RoeselareVerbinden door samen te koken en te eten. Dat is de insteek van Plats Divers, een wel heel bijzonder kook- en verhalenboek gerealiseerd door ARhus, de Burgerschool, MSKA en uitgeverij Bibliodroom. Zowel de Burgerschool als MSKA ervaarden dat ouders met een migratieachtergrond moeilijk de weg naar school vonden. Via kookworkshops brachten ze ouders en jongeren van diverse achtergronden samen. Hun familierecepten en verhalen zijn nu gebundeld in een boek dat de diversiteit van onze samleving weerspiegelt.

 1. Andere kerstmarkt zet goede doelen in de kijker
  Roeselare

  Andere kerstmarkt zet goede doelen in de kijker

  Parochie zonder Grenzen organiseert op de Godelieveparochie ‘Goesting in Kerst - die andere kerstmarkt’. Op 11 december palmen de organisatoren zaal Driehove in de Honzebroekstraat 12 in met uitsluitend standen en verkoop ten voordele van het goede doel. Naast de trouwe aanwezigen zijn dit jaar De Vleugels uit Klerken en de Roeselaarse armoedevereniging T’Hope voor het eerst aanwezig. Iedereen is gratis welkom van 11.30 tot 17 uur.
 1. Spotgoedkope telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaarskortingen (en zo interessant zijn ze écht)
  Mijntelco

  Spotgoedko­pe telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaars­kor­tin­gen (en zo interes­sant zijn ze écht)

  We bevinden ons in de laatste weken van 2022 en dat betekent dat er interessante kortingen te scoren zijn bij de telecomproviders, onder meer op abonnementen en smartphones. Vanaf Black Friday tot na het einde van het jaar loont het de moeite om een kijkje te nemen. Mijntelco.be ging op zoek naar de strafste deals en vertelt je waar je best rekening mee houdt.