De verwenbox Bunny Joy
Volledig scherm
De verwenbox Bunny Joy © Roeselare

Konijn als huisdier? Studenten VIVES leren je het correct te verzorgen

RoeselareOmdat eigenaars vaak niet goed weten hoe ze een konijn op de juiste manier moeten verzorgen, ontwikkelden zes studenten van de bachelor agro- en biotechnologie van Hogeschool VIVES campus Roeselare de verwenbox Bunny Joy.

 1. Stem jouw favoriet tot publiekprijswinnaar Junior Stadsdichter 2022
  Roeselare

  Stem jouw favoriet tot publiek­prijs­win­naar Junior Stadsdich­ter 2022

  Ook dit jaar duidt stad Roeselare opnieuw een Junior Stadsdichter aan. De voorbije maanden stuurden niet minder dan 540 kinderen hun gedicht rond het thema dromen in en de jury duidde naast een winnaar, die later bekend gemaakt wordt, ook een top vijf aan. Nu kan het brede publiek zijn of haar stem laten horen en meebepalen wie met de publieksprijs aan de haal gaat. De genomineerden zijn Andreas Vandenbogaerde, leerling van het vijfde leerjaar van SBS De Octopus Lotte Leroy en Angelien Bouckaert die op hun beurt in het vijfde en zesde leerjaar van de Sint-Jozefschool zitten, Stan Develter uit het zesde leerjaar van Lenteland en Abel Vanneste, leerling van het vijfde leerjaar van SBS De Brug. Hun gedichten zijn te lezen op https://jeugd.roeselare.be/wedstrijd-junior-stadsdichter-2022 waar je ook direct je stem kan uitbrengen op je favoriet. Tot 30 januari kan je je stem uitbrengen.
 1. Conflict, geheimen en onverwerkte trauma’s: vijf disfunctionele families uit streamingland
  Streamz

  Conflict, geheimen en onverwerk­te trauma’s: vijf disfunctio­ne­le families uit streaming­land

  Tijdens de feestdagen oprecht genoten van alle familiebijeenkomsten? Dan hebt u het gelukkig meer getroffen dan de gezinnen die deze week aan bod komen in onze Kijkgids. Naar aanleiding van de terugkeer naar de heerlijk hypocriete wereld van televangelisten in ‘The Righteous Gemstones’ (Streamz) gingen wij immers op zoek naar de meest disfunctionele tv-families. Met de door demonen gekwelde Rayburns (‘Bloodline’, Netflix), de herenigde Bennetts (‘The Ranch’, Netflix), de rotverwende Bluths (‘Arrested Development’, Hulu) en de met ijzeren hand regerende Al-Fayeeds (‘Tyrant’, Disney+) komt u alvast geen drama tekort.
 2. Eerste kinderen krijgen coronavaccin in Roeselaars vaccinatiecentrum: “Minder pijn omdat oma de prik gaf”
  Roeselare

  Eerste kinderen krijgen coronavac­cin in Roeselaars vaccinatie­cen­trum: “Minder pijn omdat oma de prik gaf”

  In het Roeselaarse vaccinatiecentrum is zaterdag gestart met het vaccineren van de 5- tot en met 11-jarigen. Negenduizend kinderen uit Ardooie, Hooglede, Lichtervelde, Moorslede, Staden en Roeselare hebben een uitnodiging gekregen en 35 procent is hier op ingegaan. Vrijwilligers van Kloen kwamen de pijn wat verzachten. “We proberen er een feestje van te maken”, zegt centrumverantwoordelijke Lotte Duyck.