De KOERSbus is klaar voor vertrek.
Volledig scherm
De KOERSbus is klaar voor vertrek. © Maxime Petit

KOERSbus is klaar voor zijn ronde Van België. Hier kom je het wielermuseum op wielen allemaal tegen

RoeselareDe gloednieuwe KOERSbus zal in juli heel België, maar zelfs ook het buitenland, laten kennismaken met ‘KOERS. Museum van de Wielersport’. Waar duikt het wielermuseum-op-wielen straks op? En waarom?

 1. “Zo gaat geen enkele waardevolle prik verloren”: Vaccinatiecentrum Expo Roeselare schaalt op tot 8.000 vaccins per week en lanceert oproep tot registratie op QVAX
  Roeselare

  “Zo gaat geen enkele waardevol­le prik verloren”: Vaccinatie­cen­trum Expo Roeselare schaalt op tot 8.000 vaccins per week en lanceert oproep tot registra­tie op QVAX

  Het vaccinatiecentrum in Expo Roeselare steekt een tandje bij. Deze maand wordt het aantal vaccinaties er opgetrokken tot 8.000 per week, en in juni wordt nog een versnelling hoger geschakeld. Het vaccinatiecentrum vraagt aan mensen om zich aan te melden op de reservelijst van QVAX zodat er geen enkel vaccin verloren gaat.
 2. Martijn Monteyne (KSV Roeselare) over de tijd van toen: “Promotie naar eerste klasse en Europees avontuur zijn onvergetelijke topmomenten”
  voetbal traditieclubs

  Martijn Monteyne (KSV Roeselare) over de tijd van toen: “Promotie naar eerste klasse en Europees avontuur zijn onvergete­lij­ke topmomen­ten”

  De 36-jarige Martijn Monteyne hangt de voetbalschoenen aan de haak. De laatste jaren was hij aan de slag bij FC Gullegem, maar samen met broer Pieterjan was hij lange tijd één van de drijvende krachten van SV Roeselare. Als zestienjarige debuteerde hij in 2001 met SV Roeselare in de eerste klasse en hij kan nu, twintig jaar later, terugblikken op een schitterende carrière.
 1. Vision 21 pakt uit met indoor padel langs Liebeekstraat: “We starten met vier terreinen”
  PREMIUM
  Roeselare

  Vision 21 pakt uit met indoor padel langs Liebeeks­traat: “We starten met vier terreinen”

  Het Roeselaarse sport- en vrijetijdscentrum Vision 21 opent in juli vier indoor padelterreinen in een industrieel pand langs de Liebeekstraat in Beveren. Op termijn kunnen er nog drie extra terreinen bijgecreëerd worden. Zo willen zaakvoerders Steve Schrauwen en Nathalie Gheysen alle fans van de sport de kans geven om los van de weersomstandigheden elke dag van het jaar te oefenen.
 2. 800 nieuwe vuilnisbakken in Roeselaars straatbeeld
  Roeselare

  800 nieuwe vuilnisbak­ken in Roeselaars straat­beeld

  Stad Roeselare start deze maand met het plaatsen van meer dan 350 nieuwe vuilnisbakken in het straatbeeld. Later volgen nog eens 450 nieuwe exemplaren. Dat antwoordde schepen Marc Vanwalleghem (CD&V) tijdens de gemeenteraadszitting op een vraag van CD&V-gemeenteraadslid Tom Vandenkendelaere omtrent het eerder aangekondigde vuilnisbakkenplan. “De opmaak van een vuilnisbakkenplan is een feit”, aldus de schepen. ‘Nu de inventarisatie gebeurd is, maken we de evaluatie van elke geplaatste straatvuilnisbak om te zien welke er vervangen moeten worden, of ze nog beter kunnen geplaatst worden en welk type vuilnisbak meest geschikt is. We zullen nog slechts vier verschillende modellen nog gebruiken: de klassieke vuilbak maar met kleinere openingen om het sluikstorten van huisvuil onmogelijk te maken, de kindvriendelijke pinguin-vuilnisbakken, de compacterende vuilbakken die vooral op drukke plaatsen worden gezet en tot slot de hondenpoepbuizen.’
 1. Dit is waarom parkeren zonder handrem geen goed idee is
  Play

  Dit is waarom parkeren zonder handrem geen goed idee is

 2. Maak een virtueel ritje vanaf de eerste rij op de “snelste achtbaan van de Benelux”
  Play

  Maak een virtueel ritje vanaf de eerste rij op de “snelste achtbaan van de Benelux”