KOERS-conservator Thomas Ameye, schepen José Debels en Filip Malefason en Katrien De Bondt van VDL bij de nieuwe KOERSbus.
Volledig scherm
KOERS-conservator Thomas Ameye, schepen José Debels en Filip Malefason en Katrien De Bondt van VDL bij de nieuwe KOERSbus. © RV

KOERS bouwt bus om tot mobiel wielermuseum

RoeselareKOERS, het Museum van de Wielersport in Roeselare, trekt de baan op. Het museum kocht een tweedehandsbus aan, die de komende weken volledig heringericht wordt. Tegen de start van het wielervoorjaar zal het mobiele museum klaar zijn voor een roadshow doorheen de Benelux met als eindpunt het WK wielrennen, dat in september 2021 in Vlaanderen plaatsvindt.

 1. MSKA Roeselare bakt 24 uur non-stop pannenkoeken tegen kanker
  Roeselare

  MSKA Roeselare bakt 24 uur non-stop pannenkoe­ken tegen kanker

  De bakkerijafdeling van MSKA Roeselare maakt zich op voor een krachttoer. Op donderdag 20 oktober om 12 uur geeft de bakkersafdeling van de school langs de Groenestraat het het startschot om 24 uur non-stop pannenkoeken te bakken. “Dit ten voordele van de Stichting tegen Kanker”, zegt leerkracht Andy Vandenberghe. In de eigen omgeving wordt iedereen vroeg of laat geconfronteerd met deze ziekte en wij willen graag ons steentje bijdragen in de strijd tegen kanker. Het is de bedoeling om samen met leerlingen en leerkrachten vanaf donderdag 12 uur tot vrijdag 21 oktober om 12 uur, 24 uur aan één stuk pannenkoeken te bakken en deze te verkopen. Bestellingen kunnen trouwens nu al geplaatst worden. Voor tien pannenkoeken betaal je zeven euro.” Dit via de website www.mskaroeselare.be of op de facebookpagina van de afdeling bakkerij. “Maar iedereen kan ons tijdens de uitdaging ook een bezoekje brengen en ter plaatse pannenkoeken kopen’, besluit Andy.
 1. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.